Jeff Bezos hisseleri ile servet rekoru kırdı

Kurucusu olduğu Amazon'daki görevinden geçen günlerde ayrılan Jeff Bezos’un serveti 211 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı.

Jeff Bezos hisseleri ile servet rekoru kırdı

Amazon’daki CEO’luk görevinden ayrılan Jeff Bezos’un serveti, şirket hisselerinin yüzde 4,7 artmasıyla 211 milyar dolara ulaştı. Bu miktar, tarihte ulaşılan en yüksek servet miktarı olurken, önceki rekor Ocak ayında Elon Musk’ın ulaştığı 210 milyar dolardı.

Pentagon’dan gelen karar sonrası Amazon inc hisseleri bir gün içerisinde yüzde 4,7 yükselirken, Bezos’un serveti 8,4 milyar dolar arttı.

ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde yapılan ve Microsoft'un kazandığı ihaleyi Pentagon'un iptal etmesiyle birlikte hisselerde artış yaşandığı kaydedilirken Amazon'un sahibi Bezos’un kişisel servetinin 211 milyar dolara ulaşarak yeni rekor seviyeyi gördüğü aktarıldı.

Tarihte kaydedilen en yüksek servet miktarına ulaşan Bezos, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz Ocak ayında ulaştığı 210 milyar dolarlık en yüksek servet rekorunu da kırmış oldu.

Pentagon'un bilgi altyapısının modernizasyonuna ilişkin 10 milyar dolarlık dev teknoloji ihalesini, 26 Ekim 2019'da Microsoft kazanmıştı.
Amazon ise JEDI bulut ihalesinin taraflı ve hatalarla dolu bir değerlendirmeyle Microsoft şirketine verildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Amazon ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump ile şirketin kurucusu Jeff Bezos arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ihalenin Amazon'a verilmediğini iddia etmişti.