Kuşadası'nda sahile gidenler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Hedef dışı av olarak ağlara takılan canlı karaya vurdu

Aydın'a bağlı Kuşadası ilçesinde sahile gidenler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Hedef dışı olarak ağlara takılan Tırtak türü yunus, telef oldu. Cansız bedeni, karaya vurmuş halde bulundu. İhbar üzerine gelen Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği bölgeye gelerek incelemede bulundu.

Kuşadası'nda sahile gidenler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Hedef dışı av olarak ağlara takılan canlı karaya vurdu

Kuşadası Karaova sahili Düşler Yakası plajına bir yunusun kıyıya vurduğu ihbarı üzerine bölgeye Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği yetkilileri geldi.

Kuşadası'nda sahile gidenler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Hedef dışı av olarak ağlara takılan canlı karaya vurdu - Resim : 1

AĞLARA TAKILARAK BOĞULDU

Yapılan incelemede, Yunusun 2.05 metre boyunda Delphinus delphis Tırtak türü olduğu, hedef dışı av olarak ağlara takılarak boğulduğu tahmin ediliyor. Ayrıca kuyruğuna bağlı olan ipten ve deri yüzeyindeki sürtünmeden dolayı oluşan tahribatlardan, yunusun ağlardan çıkarılarak tekneden denize bırakıldığı iddia edildi.

Kuşadası'nda sahile gidenler korkunç bir manzara ile karşılaştı. Hedef dışı av olarak ağlara takılan canlı karaya vurdu - Resim : 2