Kütahya, Uşak, Denizli, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Çankırı... Hepinize çok 'önemli' kodu verildi... Tedbir için saatleriniz var

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından Türkiye'de bol yağışın beklendiği illerimize yönelik "önemli" diyerek bir uyarıda bulundu. Ökten, "Her şeyin fazlası zarar. Tarım için rahmet zahmetine dönüşmez inşallah. Çiftçiler tedbirli olmalı..." dedi. Çiftçilerin önünde sadece saatler olduğu ifade edilerek hemen harekete geçmelerinin faydalı olacağı ifade edildi.

Kütahya, Uşak, Denizli, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Çankırı... Hepinize çok 'önemli' kodu verildi... Tedbir için saatleriniz var

Türkiye, kışın almadığı yağmurları yaz aylarına girmeye hazırlandığımız bu günlerde alıyor. Öyle ki dün Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlar nedeniyle adeta göz gözü görmedi. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kısa süreli etkili olan yağışlardan sonra bile çok sayıda tarla ve ekin sular altında kaldı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de Türkiye'deki çiftçilerin şimdiden önlem alması amacıyla sosyal medya hesabından önemli bir uyarı verdi. 

İÇ EGE, İÇ ANADOLU'NUN KUZEYİ VE BATI KARADENİZ 

Ökten söz konusu uyarıda Kütahya, Uşak, Denizli, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Çankırı illerimizin de aralarında bulunduğu çok sayıda ildeki çiftçilerimize yönelik çok önemli tavsiyeler verdi. 

"HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR" 

Çiftçilerin şimdiden önlem alması gerektiğini kaydeden Ökten şöyle konuştu: "Her şeyin fazlası zarar. Tarım için rahmet zahmetine dönüşmez inşallah. Çiftçiler tedbirli olmalı..."