Kütahya'da pikniğe giden aile, otların arasında onu gördü. Hayatında böylesini görmedi. Türünün en büyük örneği

Kütahya'ya bağlı Tavşanlı ilçesinde pikniğe giden aile, köyde otların arasında onu gördü. Hayatında böylesini daha önce hiç görmemişti, şimdiye kadar gördüklerinin en büyüğüydü. Fotoğraflarını çekip paylaştığında, dünyadaki en büyük örneği olan tür olduğu anlaşıldı.

Kütahya'da pikniğe giden aile, otların arasında onu gördü. Hayatında böylesini görmedi. Türünün en büyük örneği

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gayrimenkul danışmanlığı yapan Tunahan Seven ve arkadaşları, piknik yapmak için gittikleri Dağdemirli köyünde dev kelebeklerle karşılaştılar. Doğal güzelliklerini bozmamak adına kelebekleri rahatsız etmeden fotoğraflayan Seven, fotoğrafları gösterdiği çevrelerce büyük ilgi gördü.

Kütahya'da pikniğe giden aile, otların arasında onu gördü. Hayatında böylesini görmedi. Türünün en büyük örneği - Resim : 1

EN BÜYÜK TÜR

Seven, kelebeklerin hayatında gördüğü en büyük tür olduğunu ve yaklaşık 15-16 cm kanat açıklığına sahip olduklarını gözlemlediğini söyledi. Araştırmalar sonucunda, bu kelebeklerin, "Büyük Tavus Kelebeği" türü olduğunu öğrendiler.

Kütahya'da pikniğe giden aile, otların arasında onu gördü. Hayatında böylesini görmedi. Türünün en büyük örneği - Resim : 2

UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Seven ve arkadaşları, bu dev kelebekleri bu kadar yakından görmenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade ettiler. Doğal güzelliklerin korunmasının önemini vurgulayan Seven, bu tür karşılaşmaların insanları doğaya karşı daha da duyarlı hale getirdiğine inandıklarını ifade etti.