KYK ne zaman yatacak? 2022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi? 2022 KYK burs ve kredi ödemeleri ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, kredi ve bursları üniversite öğrencilerine her ayın 6 ile 10'u arasında ödüyor. KYK ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında sonra öğrenciler bursların ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. 2022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi?

KYK ne zaman yatacak? 2022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi? 2022 KYK burs ve kredi ödemeleri ne kadar?

Bayramdan önce KYK ödemelerinin yapılıp yapılmayacağını merak eden öğrenciler mayıs ayı bursunun ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. KYK ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan burslar hakkında müjde verdi. 2022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi? İşte, tüm merak edilenler haberimizde...

KYK ne zaman yatacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs ve kredi alan öğrencilere, her ay T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır. Öğrenciler mayıs ayının ödemesinin, Ramazan Bayramı öncesi yapılıp yapılmayacağını merak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı, öğrenciler sevindi. Cumhrubaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Sadece bu yıl kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrencimiz var. Her ay bu ödemeleri ayın 6'sı ile 10'u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25'inden itibaren yatıracağız." dedi.

KYK ne zaman yatacak? 2022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi? 2022 KYK burs ve kredi ödemeleri ne kadar? - Resim : 12022 KYK bursları bayramdan önce ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşamayla beraber öğrenci burs ve kredileri normalden 10 gün önce yani 25 Nisan'dan itibaren yapılacak.

2022 KYK burs ve kredi ödemeleri ne kadar?

2022 yılı itibariyle KYK burs ve kredi miktarı, lisans öğrencilerine 850 Tl, yüksek lisans öğrencilerine 1700 Tl, doktora öğrencilerine ise 2.550 Tl olmuştur.