Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğrenciler ile İftar Programı’nda konuştu. Erdoğan, "Bugün 13.10 itibarıyla 45 tane terörist bedeli ödedi ve sayı daha da artacak. Bütün inlere, mağaralara komandolarımız giriyor. " dedi.

Öğrencilerler bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Kız evlatlarımın yaşadığı sıkıntıları ve onları aşmak için çektiğimiz çileyi asla unutamam. Elbette sizler ülkemizin yaşadığı farklı sınamalara şahit oldunuz. Son 7-8 yıldır yaşadığımız hadiseleri hatırlıyorsunuz.Ülkemizi bundan 11 yıl önce, milletimize îlân ettiğimiz 2023 hedeflerine ulaştırmak için gerçekten çok çalıştık. Çok engel aştık. Çok eser ve hizmet ürettik.  Amacımız büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak. 2053 vizyonuna sahip çıkacak gençlik görüyorum. Ben bu gençliğe TEKNOFEST gençliği diyorum. Artık sizler uzaya bu milletin göndereceği evet uzay araçlarının bütün tanzimini, hesaplamalarını, onların hazırlığını yapıyorsunuz. Her alanda gençlerimizin ülkemiz sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz.  Pençe harekatı yürüyor. Bugün 13.10 itibarıyla 45 tane terörist bedeli ödedi ve sayı daha da artacak. Bütün inlere, mağaralara komandolarımız giriyor. 

"Gurur duyuyoruz"

Herhalde 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 7-8 yıldır yaşadığımızı hadiseleri hatırlıyorsunuz. Türkiye bir taraftan son asrın demokrasi ve kalkınma eksikliklerini tamamlamak için gece gündüz çalışırken, diğer taraftan ise bu tür yeni tehditlerle mücadele ederek bugünlere geldik. 11 yıl önce milletimize ilan ettiğimiz 2023 hedeflerine ulaşmak için çok çalıştık. Çok engel aştık. Çok eser ve hizmet ürettik. Amacımız sizlere 2053 vizyonunu hayata geçirebileceğiniz büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Hamdolsun. Gittiğim her yerde özellikle burada da gayretleriyle enerjileriyle, birikimleriyle 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum. Birileri farklı şeyler söyleyebilir ama ben bu gençliğe TeknoFest gençliği diyorum. Zira sizler artık uzayı okuyorsunuz. Artık sizler uzaya bu milletin, gençliğin göndereceği uzay araçlarının bütün tanzimini hesaplamalarını ve bu hesaplarla onların hazırlığını yapıyorsunuz. Gençlerimizin ülke sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz. 

Öğrencilere müjde

İlk sıraya eğitimi yerleştirdik. Biz önce üniversite sayımızı 207'ye çıkardık. Şu anda üniversitemiz olmadığı bir il yok. Geçen hafta Hakkari'deydim, iftarımızı askerimizle birlikte yaptık. Yurtlarımızın sayısını biz 190'dan 778'e yurt kapasitelerini 747 bine yükselttik. İsteyen her öğrencimize aylık 850 lira burs veya kredi veriyoruz. Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız

Ayrıntılar geliyor...