KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? KYK’ya yeni ödeme yapılacak mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara depremzedelerin yerleştirilmesi amacıyla üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. KYK yurdunda kalan pek çok öğrenci eğitim gördükleri illerden memleketlerine dönüş yaptı. Yurtları boşaltan öğrenciler ise KYK yurt ücretlerini ödeyip ödemeyeceklerini araştırıyor. Peki, KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? KYK’ya yeni ödeme yapılacak mı? İşte detaylar...

KYK yurt ücretleri ödenecek mi? KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? KYK’ya yeni ödeme yapılacak mı?

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara depremzedelerin yerleştirilmesi nedeniyle öğrenciler kayıtlı oldukları yurtları boşalttı. Online eğitimle devam edecek öğrenciler de ödemesini yapmış oldukları şubat ayı ödemelerinin iadesinin yapılıp yapılmayacağını, bundan sonraki dönem için ödeme yapıp yapmayacaklarını araştırıyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ ÖDENECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt ücretleri ile ilgili henüz açıklama yapmadı. Ancak, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmiş olması nedeniyle Mart, Nisan ve Mayıs ayları için öğrencilerden ücret alınmayacağı tahmin ediliyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Öğrenciler yurtları boşaltmadan önce şubat ayı ödemelerini yapmıştı. Uzaktan eğitime geçilmesi ve depremzedelerin yurtlara ivedilikle yerleştirilmesi ile birlikte geçen hafta öğrenciler memleketlerine dönüş yapmıştı. KYK yurtlarından ayrılan öğrenciler de ücretlerin iade edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Ödemesi yapılan şubat ayı için öğrencilere iade yapılıp yapılmayacağına yönelik açıklama henüz gelmedi.