KYK yurt sonuçları açıklandı! KYK yurt sonuç ekranı...

KYK yurt başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından üniversiteye gidecek öğrenciler başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etti. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, 2022 KYK yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için araştırıyor. İşte, KYK yurt sonuç ekranı...

KYK yurt sonuçları açıklandı! KYK yurt sonuç ekranı...

24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılan KYK yurt başvuruları bugün açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu, bu sene yurt yerleştirmesinde rekor olduğunu söyledi.

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Milyonlarca aday sınavın ardından sonuçları beklemeye başladı. 20 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen üniversite sınavı sonuçları, 18 Temmuz günü aniden açıklanmıştı. 

Sonuçların ardından öğrenciler gidecekleri üniversitenin bulunduğu illerde yer alan devlet yurtları için başvuru yapmaya hazırlandı. KYK yurt başvuruları 24 - 28 Ağustos tarihlerinde tamamlandı. Başvurularını tamamlayan binlerce öğrenci için gözler son dakika açıklamalarına çevrildi. 

24 Ağustos Çarşamba günü itibariyle başlayan KYK yurt başvuruları 28 Ağustos Pazar günü saat 23:59'da sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından öğrenciler sonuçları beklemeye başladı.

Bakan Kasapoğlu yurt sonuçlarında yüzde 80'lik bir yerleştirme olduğunu duyurdu. Yedek yerleştirmelerin devam edeceğini belirten Kasapoğlu, ilk fazda 41 il tamamlandığını söyledi. Ankara ve İstanbul'da en yüksek yerleştirmenin gerçekleştirildiğini de açıkladı.

KYK yurt sonuç ekranı için tıklayınız...