KYK yurtlarını depremzedeler için boşaltan öğrenciler, otobüste karşılaştıkları muameleyle şok oldu

Deprem felaketinin ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçileceği ilan edildi. Depremzedelerin konaklayacağı KYK yurtları ise öğrenciler tarafından boşaltıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) hattında çalışan bir dolmuşçu ise valiziyle binen öğrenciden ekstra para isteyerek keyfi tarife uyguladı. Öğrenci ise o anları anbean kaydetti.

Asrın felaketinden sonra üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine karar verildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler ise yerini depremzedelere bırakmak üzere yurtlarından ayrıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) hattında çalışan bir dolmuşçu, valiz ile araca binmek isteyen öğrencilere keyfi tarife uyguladı. Bu dolmuşları kullanan bir öğrenci ise şoförün valiz parası talebini cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

“HEMEN ÖNLEMİNİ ALIYORUM"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, “Ben hemen bunun önlemini alıyorum. Böyle bir şey olabilir mi, valize para alınır mı, bu hassas günlerde böyle saçma bir şey olabilir mi?” diye tepki gösterdi.