LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı! LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB'in hazırladığı 81 il genelinde düzenlenen ve 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) soruları ve cevap anahtarı merak ediliyor. LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı! TEOG sınavı yerine geçen LGS araştırılıyor. LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı! LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

5 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 81 ilde düzenlenen sınav bugün itibariyle bitti. 5 Haziran Pazar uygulanan Liselere Geçiş Sistemi sınavı binlerce öğrencinin ve velinin gündeminde yerini aldı. LGS sınavının tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci lise için hazırlık yapacak. 

8. sınıf öğrencilerinin liseye geçmek için girdiği sınav sonrasında milyonlarca öğrenci sınav hakkında araştırma yapma başladı. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlamıştı. LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı mı? Veliler ve öğrenciler sınav sonrası soruları ve cevapları araştırıyor.

LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı! LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süre verildi. 

LGS 2022 soruları ve cevapları açıklandı! LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

Lise hayallerine kavuşmak isteyen öğrenciler bir yıl boyunca verdikleri emeklerin karşılığını almak için çalıştı. İki oturumdan oluşan sınav sonrasında öğrenciler ve veliler hesaplama yapmak için cevap anahtarına ihtiyaç duydu. LGS sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde www.meb.gov.tr sayfasından açıklanacak. 

LGS, 2018- 2019 eğitim öğretim yılında hayatımıza girdi. LGS sınavına giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 30 diploma notu, yüzde 70 sınav notu kullanacak.

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin Linke Tıklayınız

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin Linke Tıklayınız