LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları başladı mı? MEB, sınava ilişkin başvuru kılavuzunu yakın zamanda yayınlamıştı. Bunun üzerine binlerce öğrenci "LGS Ne zaman 2022?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Lise adaylarının merakla beklediği LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? İşte detaylar...

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu

Liseye geçecek olan binlerce öğrenci, gözlerini "LGS Ne zaman 2022?" sorusuna çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz hafta Liselere Geçiş Sınavı başvuru kılavuzunu yayınlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ile ilgili bilgilendirme yaptı. Peki, LGS başvuruları başladı mı? Öğrencilerin merakla beklediği sınava dair bilgileri sizler için paylaştık.. LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? İşte MEB LGS başvuru kılavuzu...

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 1

LGS NE ZAMAN 2022?

Liseye Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu meb "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak."

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 2

Özer'in yaptığı açıklamada; 5 Haziran 2022'de uygulanacak olan LGS sınavının başvuru tarihi 4-14 Nisan olarak belirlendiği öğrenildi. Özer açıklmasının devamında, "Sınava katılmak isteyen öğrenciler, herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek" dedi.

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 3

SINAVA DAİR BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Özer, "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak." değerlendirmesini yaptı.

GÖRME VE İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN ERİŞİLEBİLİR KILAVUZLAR HAZIRLANDI

Bakan Özer, "Bakanlık olarak 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise 'işaret dili' ile düzenleyerek erişime sunduk." bilgisini de ekledi.

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 5

LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR MEB?

Sınava Giriş belgeleri 27 Mayıs'tan itibaren açıklanacak. Kılavuza göre; fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 6

Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

LGS Ne zaman 2022? LGS başvuruları başladı mı? LGS başvuruları nasıl yapılır MEB? MEB LGS başvuru kılavuzu - Resim : 7

MEB LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN....