Libya'yı sel felâketi vurdu! Can pazarı yaşandı: 2 binden fazla kişinin cesedi bulundu

Libya'da şiddetli yağışlar nedeniyle sel felâketi yaşandı. Zeribe, Derne kentinde selin ardından iki binden fazla kişinin cansız bedeni bulundu, kaybolan 7 bin kişiye ise ulaşılamadı.

Libya'yı sel felâketi vurdu! Can pazarı yaşandı: 2 binden fazla kişinin cesedi bulundu

Libya doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe, Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden iki binden fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını söyledi.

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ebu Zeribe, AlHadath televizyonuna yaptığı açıklamada, Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden iki binden fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını belirtti.

Libya'yı sel felâketi vurdu! Can pazarı yaşandı: 2 binden fazla kişinin cesedi bulundu - Resim : 1

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

AA muhabirine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Tobruk’taki Temsilciler Meclisi Milletvekili ise sadece Derne kentinde iki binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.
Daha önce sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükseldiği bildirilmişti.
Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

FIRTINA İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti. Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

Libya'yı sel felâketi vurdu! Can pazarı yaşandı: 2 binden fazla kişinin cesedi bulundu - Resim : 2

AFAD'DAN LİBYA'YA YARDIM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaşanan sel felaketi nedeniyle Libya’ya yardım gönderecek.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 11 Eylül’de Libya’nın Beydağ, Şehhat, Derna, Bingazi, Al Marj ve Sousse şehirlerinde yaşanan aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmesi ve Libya hükümeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine yardım gönderilecek. Libya'ya 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli, çadır ve çadır içi malzeme, 2 kurtarma aracı, 4 bot ile jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesi gönderileceği belirtildi.