Love Bombing - Aşk bombardımanı nedir?

Love Bombing, Türkçe karşılığıyla aşk bombardımanı anlamına gelmektedir. Kişi, romantik bir ilişki içerisindeyken partnerine karşı güç ve kontrol oluşturabilmek için kurduğu aşırı ilgi, iletişim ve manipülasyon şeklidir.

Love Bombing - Aşk bombardımanı nedir?

Manipülasyon, kişinin iletişim halinde olduğu kişiyi kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmesidir. Partnerini kendi istekleri için yönlendirmek, problem oluşturmak, partnerinin duygularını çıkarları için kullanmak manipülasyona verilebilecek çeşitli örneklerdir.

Çoğu durumda manipüle edilen kişi durumun farkında olamayabilir. Manipülatör, olayları zamanlara yayarak, karşı tarafa fark ettirmeden manipüle edebilmektedir. Manipüle edilen kişide kendini eksik hissetme, yetersiz görme, değersiz hissetme, özgüvenini yitirmiş hissedebilir.Seni parmağında oynatmasına izin verme.

HAYALET SEVGİLİM

Love Bombing ise kişi ilişkinin başında ya da flört döneminde yoğun ilgi göstermektedir. Bu durumun inandırıcı olması adına ilişki içerisinde olduğu kişinin sosyal çevresine de yoğun ilgi ve sevgi gösterebilir böylelikle karşı tarafın güvenini kazanır. İlişkinin ilerleyen dönemlerinde gösterilen ilgi ve sevgi boyutu azalır ya da nedensizce kesilir. Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi fazla sevgi ve ilgi gösterisi de zararlıdır.

ONUN KUKLASI OLMA

Karşı karşıya olduğunuz durumun love bombing olduğunu fark ettiğinizde, sınırlarınızı net bir şekilde koymanız ve onunla olan iletişiminizi kesmeniz gerekiyor.