Lütfü Savaş ve Özgür Özel ne konuştu? Barış Yarkadaş tv100'de anlattı: “Lütfü Savaş’a o partiden adaylık teklifi geldi”

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP lideri Özgür Özel ve Lütfü Savaş arasındaki görüşmenin detaylarını anlattı. Yarkadaş "Özel, Savaş'a "bize bir isim önerin, sizi yıprakmak istemiyoruz, seçimi kaybetmek istemiyoruz bugün bu işi çözelim" dedi. Savaş ise "Ben bir isim önermem. Benim adaylığım devam ederse ben bu seçimi kazanırım." dedi" ifadelerini kullandı. Yarkadaş, Lütfü Savaş'a Demokrat Parti'den doğrudan adaylık teklifi geldiğini söyledi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Yarkadaş verdiği kulis bilgisinde şunları dedi:

CHP'DE MİNİ MYK YAPILIYOR
Lütfü Savaş, şu an Ankara'da bir grup arkadaşı ile birlikte CHP'de süren mini MYK'da alınacak kararı bekliyor. CHP'de Özgür Özel'in odasında bir toplantı var. Mini MYK kritik kararların alınacağı yetkilendirilmiş ve adı konulmamış bir kuruldur. İhtiyaca göre değişik kişiler gelir. Bu mini MYK'da Özgür Özel, Gökan Zeybek, Selin Sayek Böke, Ensar Aytekin, Burhanettin Bulut var. Ali Mahir Başarır'ın da katıldığı söyleniyor. Mini MYK başladıktan 15 dakika sonra Erhan Adem ve Özgür Karabat da katıldı, daha sonra çıktılar. Hatay, Sarıyer, Esenyurt ile ilgili değerlendirme yapılıyor. Hatay İl Başkanı, CHP Genel Merkezi'nde.

"ARTIK BU İŞİ NETLEŞTİRMEMİZ LAZIM"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, bir grup arkadaşına 'artık bu işi netleştirmemiz lazım, biz de Lütfü Bey de yıpranıyor' demiş. Mini MYK bittiğinde ya Hatay düğümü çözülecek ya da kör düğüm olacak.

ÖZEL "BİZE İSİM ÖNERİN" DEDİ, SAVAŞ "BEN İSİM ÖNERMEM" YANITINI VERDİ
Lütfü Savaş'a dün akşam saatlerinde pazartesi sabahı, Özgür Özel'in kendisiyle görüşmek istediği bilgisi verildi. Pazartesi sabah saat 10.30'da toplantı başladı. Özgür Özel, Lütfü Savaş, Gökhan Zeybek, Selin Sayek Böke, Hakan Tiryaki katıldı. 1 saat süren toplantıda Özel, Savaş'a "bize bir isim önerin, sizi yıprakmak istemiyoruz, seçimi kaybetmek istemiyoruz bugün bu işi çözelim" dedi. Savaş ise "Ben bir isim önermem. Benim adaylığım devam ederse ben bu seçimi kazanırım. Zaten bu tavırlardan dolayı Hatay'da kan kaybediyoruz. Hatay stratejik bir şehirdir. Bunun üzerinde durulmalı ve buna göre karar verilmesi gerekir. Sosyal medyada esen fırtınalar üzerinden seçimi kaybettireceksiniz" dedi. Görüşmenin sonuna doğru tansiyon yükseliyor. 

"SALI GÜNÜ SAAT 15'TE KARARIMI AÇIKLAYACAĞIM"
Savaş, daha sonra Hatay'da belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara sesleniyor 'Yarın saat 15'te kararımı açıklayacağım' diyor.

SAVAŞ'A DEMOKRAT PARTİ'DEN TEKLİF GELDİ
Lütfü Savaş'a Demokrat Parti'den doğrudan adaylık teklifi geldi. İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'nden de gayri resmi teklif geldi. Savaş'ın 2 ay önce Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile kahvaltı yaptığı, Zafer Partisi'nin de Savaş'ın adaylığına sıcak baktığını söyleyebilirim. Savaş'ın adaylığının iptal edilmesi kararı çıkarsa Savaş, yarın bağımsız aday olmayı düşünüyor şeklinde bir eğilim var.