Maçın önüne geçen olay! Rakip taraftarlara öyle bir şey fırlattılar ki görenler şaşkına döndü!

Belçika Ligi’nde Charleroi ile Standard Liege arasında oynanan maçta istenmeyen anlar yaşandı. Charleroi taraftarları, Standard Liege’lilere kırmızı renge boyanmış ölü fare fırlattılar.

Maçın önüne geçen olay! Rakip taraftarlara öyle bir şey fırlattılar ki görenler şaşkına döndü!

Futbolun dostluk ve renklerin kardeşliği olduğu temel düşünce olsa da tribünlerdeki bazı holiganlar her şeyi bozabiliyor. Bu holiganlar Belçika’da kendilerini gösterdi.

Belçika Ligi’nin 33.hatfa maçında cum akşamı Charleroi ile Standard Liege karşı karşıya geldi. Liege maçı, Ohio, Fossey ve Emond’un attığı gollerle 3-1 kazandı. Maçtan çok tribünlerdeki şok edici sahneler konuşuldu.

Her iki taraftar grubu da ekiplerin girişini piroteknik gösteriler ve tifolarla alkışlarken, atmosfer elektrikliydi. Sahaya atılan sis bombaları nedeniyle oyun birkaç dakika kesintiye uğradı.

Maçın önüne geçen olay! Rakip taraftarlara öyle bir şey fırlattılar ki görenler şaşkına döndü! - Resim : 1

KIRMIZI BOYAYIP FIRLATTILAR

Ancak Charleroi taraftarları kırmızıya boyanmış ölü fareleri Liege, tribünlerine doğru fırlatmaya başlayınca işler daha da kötüye gitti.

HAŞERE KONTROLÜ YAPAN KİŞİLER GİBİ GİYİNDİLER

Charleroi ultras, tribünlerde haşere kontrolü gibi giyindi ve üzerinde "Fare kontrolü" yazan bir pankart açtı.

Charleroi ultras, oyunu oluşturan hafta içinde sosyal medya sitelerine Liege taraftarlarını farelere benzeten mesajlar yayınladı.

Maçın önüne geçen olay! Rakip taraftarlara öyle bir şey fırlattılar ki görenler şaşkına döndü! - Resim : 2

ÇİRKİN SLOGANLAR

Maç sırasında Charleroi taraftarlarının "Çamurda fareler var, her yerde fareler, onlar Liège halkı" sloganları duyuldu.

Facebook'ta Liege destekçileri grubu tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, Charleroi hayranlarının davranışları eleştirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Charleroi'den “Taraftarlar” ölü fareleri T2 yönüne doğru fırlattı. Bir veya iki fareden değil, kolayca on fareden bahsediyoruz. Pro League'in harekete geçmesini, kulübümüzün şikâyette bulunmasını ve hayvan derneklerinin devreye girmesini umuyoruz.”

Öte yandan yaşananlar Charleroi taraftarları Kasım 2022'de Mechelen'e karşı oynanan bir maçta sahaya sis bombaları atmış, maç kesintiye uğramıştı.