Madencilerin bulduğu kürk parçasının ne olduğu ortaya çıktı! Uzmanlar inceleyince şoke oldu: “Heyecan verici, mükemmel şekilde korunmuş”

Kanada’da madenciler tarafından bulunan bir kürk parçası paleontologlar tarafından incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucu kürk parçasının buzul çağından kalma bir hayvana ait olduğu belirlendi.

Madencilerin bulduğu kürk parçasının ne olduğu ortaya çıktı! Uzmanlar inceleyince şoke oldu: “Heyecan verici, mükemmel şekilde korunmuş”

Kanada’nın kuzeybatısındaki Yukon bölgesinde çalışan madenciler, tuhaf bir kürk parçası buldu. Madenciler, söz konusu parçayı yetkililere teslim etti.

Yukon Beringia Yorumlama Merkezi'nden paleontologlar yaptıkları inceleme sonucu söz konusu parçanın "Hester" olarak adlandıran 30 bin yıllık bir Arktik yer sincabı olarak tanımladılar.

KIŞ UYKUSUNDAYKEN ÖLDÜĞÜNE İNANILIYOR

Sincabın Kuzey Kutbu çağında kış uykusundayken sıkı bir top haline geldiğine ve donarak öldüğüne inanılıyor. The Times'a göre , hayvan 2018'de Alaska sınırına yakın eski bir altına hücum karakolu olan Dawson City yakınlarındaki Klondike altın sahalarındaki Hester Creek'te keşfedildi.

Madencilerin bulduğu kürk parçasının ne olduğu ortaya çıktı! Uzmanlar inceleyince şoke oldu: “Heyecan verici, mükemmel şekilde korunmuş” - Resim : 1

HALKA SERGİLENECEK

Numune şimdi Kanada, Whitehorse'daki merkezde halka sergilenecek. Bu bölgede keşfedilen diğer iyi korunmuş Buz Devri yaratıkları arasında dev kunduzlar, bir yavru mamut ve bir kurt yavrusu yer alıyor. Kutup yer sincapları Buz Devri'nden sonra hayatta kaldı ve bugün hala Yukon ve Alaska'da yaşıyor.

Yukon Hükümeti resmi Facebook sayfasında sincaba ilişkin yapılan paylaşımda, "Bu küçük adamın birkaç bin yıl önce Yukon'da koştuğunu düşünmek inanılmaz" denildi.

Madencilerin bulduğu kürk parçasının ne olduğu ortaya çıktı! Uzmanlar inceleyince şoke oldu: “Heyecan verici, mükemmel şekilde korunmuş” - Resim : 2

“MÜKEMMEL ŞEKİLDE KORUNMUŞ”

Yukon hükümetinden bir paleontolog olan Grant Zazula, CBC News'e şunları söyledi: "Bu küçük elleri ve bu pençeleri görene kadar tam olarak tanınabilir değil ve küçük bir kuyruk ve sonra kulakları görene kadar. Kemikleri her zaman inceliyorum ve onlar heyecan verici, gerçekten düzgünler. Ama mükemmel bir şekilde korunmuş bir hayvan gördüğünüzde, bu 30.000 yaşındadır ve onun yüzünü, derisini, saçını ve tüm bunları görebilirsiniz, o kadar içgüdüseldir ki. Onu hayata öyle getiriyor.”