Malatya'da çöken binanın enkazından kurtuldu, yaşananları anlattı

Malatya'da çöken binanın enkazından kurtulan Şemseddin Bozdemir, yaşadıklarını anlattı. Bozdemir, "Bina üzerimize çöktü ve patlayan duvarın oluşturduğu boşluktan dışarı çıktım. 2 arkadaşımı da tutup çıkmasını sağladım. Ben üst kata geldiğimde 15- 20 kişi vardı" ifadelerini kullandı.

Malatya'da, altında iş yerleri, üstünde ise kahvehanenin bulunduğu 2 katlı bina, bilinmeyen nedenle çöktü. Seferber olan ekipler, çöken binanın enkazından şu ana kadar 13 kişiyi yaralı olarak kurtardı. İçerisinde 20 kişinin bulunduğu belirtilen ve ekiplerin arama- kurtarma çalışmalarına devam ettiği binada alt katta yapılan tadilat nedeniyle kolanların kesildiği iddiaları da araştırılıyor. Enkazdan kendi imkanlarıyla kurtulan Şemseddin Bozdemir, yaşadıklarını anlattı.

 

Malatya'da çöken binanın enkazından kendi imkanlarıyla kurtulan Şemseddin Bozdemir, yaşadıklarını anlattı. Çöken binanın alt katındaki fırının daha önce boşaltıldığını ve buranın bitişiğindeki lokantaya dahil edilmeye yönelik tadilat yapıldığını anlatan Bozdemir, "Fırın daha önce boşaltılmıştı.

 

Fırının yerini tavukçu kendi iş yerine katıyordu. Kendisine binanın eski olduğunu söyleyerek dikkatli olması uyarısında bulunduğumuzda, bize gerekli önlemleri aldığını söylüyordu. Ondan sonra bu olayla karşılaştık. Bina üzerimize çöktü ve patlayan duvarın oluşturduğu boşluktan dışarı çıktım. 2 arkadaşımı da tutup çıkmasını sağladım. Ben üst kata geldiğimde 15- 20 kişi vardı. Yaralılardan arkadaşlarımız var, onlardan da haber aldık. Ciddi durumlarının olmadığını öğrendik, sevindik" diye konuştu.