Instagram bir can daha aldı

Malezya'da Instagram'da "Ölüm ve yaşam" anketinde takipçilerinden birini seçmesini isteyen genç kız, yüzde 69 ile 'ölüm' çıkan anketin ardından intihar etti.

Instagram bir can daha aldı

Malezya 16 yaşındaki genç kızın intiharı ile sarsıldı. Instagram'daki hesabından anket yapan genç kız, iki seçenek sundu: Yaşam - Ölüm...

Takipçilerinden “Gerçekten Çok Önemli, Ö / Y Seçmeme Yardım Edin” anketini yanıtlamasını isteyen genç kız yüzde 69 ile 'ölüm' yanıtı aldı. Genç kız bu yanıtın ardından kendini öldürdü.

Doğu Malezya'da avukat olan milletvekili Ramkarpal Singh, Instagram'da yanıt verenlerin 'yaşam' seçeneğini işaretlemesi halinde genç kızın hayatta olacağınına inandığını ifade ederek, "Verilen yanıtlar genç kızı teşvik etti mi? Kararını etkiledi mi? araştırılması lazım. Ülkemizde intihara teşebbüs etmek bir suç" açıklamasında bulundu.

Malezya Gençlik ve Spor Bakanı Syed Saddiq Abdul Rahman ise, yaşanan trajedi nedeniyle ülkedeki ruh sağlığı konusunda ulusal düzeyde tartışma ve araştırma yapılması gerektiğini söyledi. "Gençlerimizin ruh sağlığından endişeliyim" diyen Rahman, konunun ulusal bir mesele olduğunu ifade etti.

1 ay önce İngiltere'de yaşandı

Geçtiğimiz ay içerisinde İngiltere'de benzer bir olay yaşanmıştı. Sosyal medya hesaplarında lince maruz kalan 12 yaşındaki Jessica Scatterson isimli çocuk evinde yaşamına son verdi.