Aylin Sözer'i katleden katil zanlı Kemal Ayyıldız'ın, İlk işi bu olmuş!

Maltepe'de 48 yaşındaki akademisyen Aylin Sözer'i yakarak katledilen Aylin Sözer cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı Kemal Ayyıldız, cinayetin ardından Aylin Sözer'in banka hesabındaki 260 bin lirayı kendi kardeşine göndermeye çalıştığı öğrenildi.

Aylin Sözer'i katleden katil zanlı Kemal Ayyıldız'ın, İlk işi bu olmuş!

Korkunç olayla ilgili soruşturmada da zanlı, "Canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Kemal Ayyıldız, cinayetin ardından Aylin Sözer'in cep telefonundan banka hesabına girdi.

260 bin lirayı kardeşine göndermeye çalıştı. Ancak EFT miktarı yüksek olunca banka yetkilileri Aylin Sözer'i aradı. Banka, Aylin Sözer'den cevap ve onay alınamayınca işlemi yapmadı.

Sözer'in cep telefonundan asistanına mesaj attı

Bunun üzerine Kemal Ayyıldız, yine öğretim görevlisi Sözer'in cep telefonundan asistanına mesaj attı. Verdiği şifreyle bankadaki dövizini çekmesini, bozdurup evine getirmesini istedi.

Durumdan şüphelenen asistanı da Aylin Sözer'i aradı. Ulaşamayınca da Sözer'in aynı binada yaşayan kardeşine durumu bildirdi.

Kardeşi ise hemen Aylin Sözer'in evine gitti. Ama kapı açılmayınca polise haber verdi. Ardından eve gelen polis, zanlıyı yakaladı ve Sözer'in cansız bedeni bulundu.

Kardeşine 260 bin lira göndermeye çalışmış

Katil Kemal Ayyıldız'ın, asistandan para alamaması üzerine Aylin Sözer'in cep telefonundaki uygulamadan banka hesabına girerek erkek kardeşinin hesabına 260 bin lira EFT yaptığı belirlendi. Ancak bankanın ise yüksek meblağ nedeniyle Aylin Sözer'i aradığı, telefonu açmaması üzerine EFT'yi askıya aldığı belirlendi.

Evde uyuşturucu kullanıp ziynet eşyalarını almış

Evde yapılan aramada, Ayyıldız'ın uyuşturucu madde kullandığı, gözaltına alındığında da üzerinde 3 gram metamfetamin ile maktule ait ziynet eşyaları bulunduğu tespit edildi. 

 Mahkemeye sevk edildi

Korkunç olayla ilgili soruşturmada da zanlı, "Canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İşte zanlının ifadesi!

Öte yandan zanlının ifadesi de ortaya çıktı. Ayyıldız ifadesinde, gündelik işlerde çalıştığını, maktul ile 2009'da internet ortamında tanıştıklarını, o sırada kendisinin İstanbul'da, Sözer'in ise dil eğitimi için Amerika'da olduğunu söyledi.

 Ekmek bıçağıyla kadını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürdü

AA'da yer alan habere göre, Sözer ile ilk kez 2011'de yüz yüze görüştüğünü, dönem dönem görüşmeye devam ettiğini, kasımdan beri sık görüşmeye başladığını ileri süren Kemal A, evli ve üç çocuk babası olduğunu, eşinin kamu görevlisi olarak Manisa'ya atandığını anlattı. Kemal A., kendisinin dün saat 08.40 sıralarında Sözer'in evine gittiğini, yılbaşında eşinin yanına gideceğini söylemesi üzerine Sözer ile aralarında tartışma çıktığını ve ekmek bıçağıyla kadını yanlışlıkla öldürdüğünü öne sürdü.

Kemal A., daha sonra polisin eve geldiğini belirterek, evdeki yangını polisin kendisini öldürmesi için çıkardığını ve doğal gaz borusunu kesip polise doğrulttuğunu ifade etti.