"NATO ve Avrupa, tamamıyla bir başarısızlık örneği"

Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu.

"NATO ve Avrupa, tamamıyla bir başarısızlık örneği"

Pazar günü oynanacak Manchester derbisi öncesi açıklamalarda bulunan Katalan teknik direktör Guardiola, Ukraynalı futbolcu Oleksandr Zinchenko ve devam eden savaş hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Guardiola, "Siyasetçiler bu konuları konuşmaktan kaçınırlar. Kaçınırlar çünkü tamamıyla başarısızlıktan ibaretler. Bu gibi olaylar, her zaman masum insanların acı çektikleri yerlerde olur. NATO ve Avrupa, tamamıyla bir başarısızlık örneği" dedi.

 

Ukrayna hakkında bir şeyler söyleyip, söylemeyeceği konusunda ise, "Söylemek sorun değil ancak bu sadece jest" değerlendirmesinde bulundu.

Oleksandr Zinchenko'nun morali hakkında da konuşan Guardiola, "Savaş devam ettikçe daha kötüleşecek. Ülkesine inanılmaz destek sunuyor. Premier Lig oyuncuları Ukrayna halkıyla dayanışmaya devam ediyor. Zinchenko'nun ailesi orada. Bu durum günlerdir devam ediyor. Ne yazık ki daha da uzayacak gibi. Pazar günü karşılaşmada oynaması büyük cesaret ve motivasyon. O kendisine ne zaman ihtiyacımız olursa sahaya çıkacağını gösterdi" dedi.

"NATO ve Avrupa, tamamıyla bir başarısızlık örneği" - Resim : 2