Manchester United'ın hesabı Galatasaray'ı paylaştı!

Manchester United'ın twitter hesabı Galatasaray'ı paylaştı: ''Cehenneme Hoş Geldiniz''

Manchester United'ın hesabı Galatasaray'ı paylaştı!

Manchester United'ın twitter hesabı Galatasaray'ı paylaştı!

Kırmızı şeytanlar 1981-1994 arasında forma giyen eski futbolcuları ve kaptanları Bryan Robson ile röportaj yaptı. Manchester United, twitter kapağında Galatasaray'a yer verdi.

İşte o röportaj

''Türk takımı zorlu bir rakipti ve 81.dakikada Eric Cantona'nın skoru eşitlemesi ile Old Trafford'da 3-3'lük bir beraberliği kurtardık ve Avrupa'daki gururlu yenilmezlik rekorumuzu koruduk.''

Bryan Robson, ilk maçın başlarında skoru erken açmıştı ve Ali Sami Yen Stadı'nda İstanbul'a giden en düşmanca atmosfere giden takımın kaptanlığını yaptı. 

United, havaalanında 'Cehenneme Hoş Geldiniz' pankartlarıyla karşılandı ve Gary Neville ve David Beckham gibi kadronun genç üyelerinden bazıları için korkutucu bir deneyim oldu.

Robbo, "Galatasaray'ın neyle ilgili olduğunu taraftarların tezahüratlarından -ki Türk taraftarların yaptığı gibi - bu zıplayan tezahürattan biliyordum" dedi. "Birkaç bin kişi varken İstanbul'a gittiğinizde yarattığı etkinin yakınından bile geçmiyor. Otelin dışında tezahürat yapıyorlardı ve sadece bütün gece oyuncuları ayakta tutmaya ve dinlenmemizi bozmaya çalışıyorlardı'' dedi.

"Stadyuma vardığımızda içeri girip maça hazırlanıyoruz ve ısınma için çıkıyoruz. Aslında 'Cehenneme Hoş Geldiniz' olayından bahsetmiştik ve siz orada durup 'Bunların takımlaro kesinlikle deli!' Stadyumda inanılmaz bir atmosfer yarattı.

Robson, "Sahaya çıkmak için merdivenleri çıktığınızda tek görebileceğiniz şey duman. "Yerin belirli kısımlarını göremiyorsunuz bile çünkü çok fişek patladı. Biliyorsunuz, başlama vuruşuna kadar. Oyun devam ettikçe bu durum düzeliyor ama sizi o kadar da korkutmuyor.

"Gerçekten de sahadaki herkesin size karşı gösterdiği saldırganlık oldukça korkutucu. En üst seviyede oynamak ve büyük kupalar kazanmak istiyorsanız, buna katlanmak için zihinsel olarak güçlü olmalısınız. "

"Maç bittiğinde bir kalkana ya da duvara çarptım ve kolumu kırdım. Dirseğime sekiz dikiş atmam gerekiyordu. Bu yüzden UEFA tarafından maç bittiğinde işlerin nasıl olduğuna dair çok sayıda soruşturma vardı. Ama , evet, yani oyunun sonunda tüm oyuncularımıza karşı gerçekten agresiftiler.

İşler o kadar kötüydü ki, Cantona soyunma odasında hiddetlenip intikam almaya hevesliyken, Roy Keane bile otobiyografisinde şu yorumu yaptı : bu! Dışarıda bir sürü Türk vardı!"

Yine de oyun, olağanüstü ve uzun kariyerine rağmen Robbo için öne çıkıyor. "Belli bir dereceye kadar beni bu konuda uyarmak zorunda değildin çünkü az çok deplasman maçıyla ilgili her şeyi hatırlıyorum." "Çünkü muhtemelen oynadığım en ürkütücü atmosferdi. Tekrar eder miyim? Ah evet. Bu sefer onları yenerdik!"