Manisa, Muğla ve Aydın dikkat! Hepiniz aynı anda uyarıldınız. Geliyor çok sert geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Manisa, Muğla ve Aydın illerimize yönelik aynı anda uyarı yapıldı. Vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor.

Manisa, Muğla ve Aydın dikkat!  Hepiniz aynı anda uyarıldınız. Geliyor çok sert geliyor

Türkiye'de beklenen yağmurlar etkili olmaya başladı. Marmara bölgesinde yağmurlar ıslatmaya başladı, bir haber de Ege'den geldi. Ege bölgesindeki Manisa, Muğla ve Aydın illerimize Meteoroloji'den uyarı yapıldı. 

MUĞLA'DA SAHİL KESİMLERİ UYARILDI

Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (16.12.2023 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Muğla sahil kesimleri kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-80 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

MANİSA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Son değerlendirmelere göre; beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) Manisa il merkezi ile Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21–50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AYDINLILAR DİKKAT!

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) Aydın il merkezi ile güney ve batı ilçelerinde (Germencik, Koçarlı, Kuşadası, Söke, İncirliova, Karpuzlu ve Didim, Çine, Bozdoğan) yerel olarak kuvvetli (21 - 50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.