Marketlerde fırsatçılık iddiası! Fiyatlar semte göre değişiyor

Ürün fiyatlarının semtlere göre değişmesi vatandaşın tepkisini çekiyor. Dar gelirli vatandaşların yaşadıkları semtlerde daha ucuza satılan markalar, lüks semtlerde yüksek fiyatlarla satılıyor.

Marketlerde fırsatçılık iddiası! Fiyatlar semte göre değişiyor

Aynı ürünün farklı marketlerde fiyat olarak farklılıklar göstermesi tepki çekiyor. vatandaş, aynı markanın daha uygun fiyatlı olanını bulmak için marketleri gezmeye başladı. Marketlerin bu durumu fırsata çevirdiği iddia edildi. 

Aynı ürünlerin marketlere ve semtlere göre fiyat farklılıkları gösterdiğini belirten Günnur Binkanat, “Birkaç market geziyorum. Son kullanma tarihlerine bakıyorum” dedi. Havva Keleş ise “Her marketten bir ürün alıyorum. Elimde bir sürü başka marka market poşetleri oluyor” ifadelerini kullandı.

"Çok şikayet var”

Sağlıksız ve hazır gıdaların izini süren ve sosyal medyada bir milyon takipçisi olan `Gıda Dedektifi´ hesabının yöneticisi Musa Özsoy ise “Gıda üretimi ve sevkiyatı noktasında bütün dünya zorlu bir dönem yaşıyor. Türkiye’de bu zorlu dönemi çok az hissediyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmalar ithal hammadde kullanılan birçok üründe hissetmemize neden oluyor. Yine aynı şekilde marketler arasında ilçeler arasında farklılıklar olabiliyor. Bizlere farklı iller ve ilçelerden birçok şikâyet geliyor. Bu aşamada tüketicinin farkındalığı önemli. Çok ciddi fiyat artışlarını fark ettikleri an Ticaret bakanlığının gerekli birimlerine iletmeli. Çünkü bu önemli bir farkındalık” dedi.