Marmaray'da yangın butonuna basmıştı! O şahıs bakın alarma neden basmış…

Geçtiğimiz hafta Marmaray Üsküdar İstasyonu’nda yangın alarmı verilmiş, tüm yolcular dakikalar içinde metroyu boşaltmıştı. Yapılan incelemelerde yangın alarmının bir şahıs tarafından çalındığı belirlendi. Gözaltına alınan şahıs bakın alarma neden basmış… Levent Albayrak'ın özel haberi...

Geçtiğimiz hafta Üsküdar Marmaray durağında yangın alarmı çaldı metro durağı dakikalar içinde boşaltıldı. 13 dakika boyunca çalan yangın alarmı nedeni ile duraktaki tüm yolcular metrodan tahliye edilmişti. Alarmın bir yolcu tarafından çalındığı iddia edildi.

Polis olayın peşini bırakmadı saatlerce kamera kaydını izledi alarmı çalan kişiyi tespit etti. Kısa sürede gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs bir güvenlik firmasının satış müdürü çıktı.

Üsküdar Güvenlik Büro Amirliği ekipleri saatlerce kamera kaydını izledi. Sırt çantalı bir şahsın yangın alarmının yanında gezindiğini fark etti.  Bir süre alarmın yanında duran şahıs daha sonra alarmı bastı.  Sakin tavırları ile dikkat çeken şahıs daha sonra yaya olarak olay yerinden uzaklaştı. 

Çalan yangın alarmının nedeni araştırıldı. Yapılan incelemelerde alarmın bir şahıs tarafından çaldığı belirledi. Polis alarmı çalan kişinin kimliğini kısa sürede tespit etti. 

Gözaltına alınarak ifadesi alınan gümüş, yangın alarmına meraktan dolayı bastığını söyledi. Yangın butonuna basan kişi ise güvenlik sistemleri satış müdürü olduğu ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanarak adliyeye gönderilen Atilla Gümüş çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.