Marsta yaşam belirtisine rastlandı. Örnekler ne zaman dünyaya getirilecek

Perseverance keşif aracının resmi Twitter hesabında, yeni kaya örneğinin toplandığı ve Dünya'ya göndermek için planlar yapıldığı duyuruldu. NASA'nın Perseverance keşif aracının Mars'taki Jezero Krateri'nden topladığı 11. kaya parçasının yaşam belirtileri taşıdığı öngörülüyor.

Marsta yaşam belirtisine rastlandı. Örnekler ne zaman dünyaya getirilecek

NASA geçtiğimiz haftalarda, Perseverance kaşif aracının topladığı örnekleri Dünya'ya getirmek için bir aracın gönderileceğini, fakat aracın başarısız olma ihtimali göz önüne alınarak iki helikopterin daha gönderileceğini açıklamıştı.

Space'in haberine göre, geçtiğimiz hafta NASA yetkilileri gazetecilere verdiği demeçte, toplanan on birinci örneğin Mars'ta yaşam olduğuna dair izler taşıyan tortul bir kaya olduğunu söyledi.

Marsta yaşam belirtisine rastlandı. Örnekler ne zaman dünyaya getirilecek - Resim : 1Perseverance aracı örnekler üzerinde ön analiz yapabiliyor. Bilim insanları, daha detaylı araştırmalar yapılabilmesi için örneklerin Dünya'ya gelmesini istediklerini belirtti.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Jezero Krateri'nden toplanan örneklerin, 2028'de Dünya'ya gelebilmesi için ortak çalışmalar yürütüyor.