Maske için telefonuna SMS kodu gelmeyenler için yeni problem: Sistem güncellenmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başvurmalarına rağmen telefonlarına SMS kodu gelmeyenlerin eczaneye müracaat ederek kimlik doğrulamasıyla maskelerini alabileceklerini açıklamıştı. Ancak bazı vatandaşlar bu kez de sistem güncellenmedi yanıtıyla karşılaştığını söylüyor.

Maske için telefonuna SMS kodu gelmeyenler için yeni problem: Sistem güncellenmedi

Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gitmesi, T.C kimliklerini ve SMS kodunu iletmeleri gerekiyor. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerini alabiliyor. Ancak başvurmalarına rağmen SMS kodu gelmeyenler ne yapacağını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı.

20-65 yaş aralığındaki vatandaşlar telefonlarına gelen kodu göstererek eczanelerden ücretsiz maske alabiliyor. Ancak bazı vatandaşların telefonlarına başvuru yapmalarına rağmen kod gelmiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada bu konuya açıklık getirmişti. Bakan Koca, “Maskeler vatandaşımız ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler” demişti.

Fakat bu kezde başvuru yapıp kimlikleriyle eczaneye giden bazı vatandaşlar "sistem güncellenmedi" yanıtıyla karşılaşmaya başladı.

Öte yandan kimi vatandaşlara düzenli olarak SMS'leri gelirken kimileri ise kendilerine halen hiç SMS gelmediğini söylüyor.