Maskelerin içinde 'nano robot' olduğu iddiası!

Bir instagram kullanıcısı tarafından paylaşılan videoda korona virüse karşı kullandığımız maskelerin içinde nano robotlar bulunduğu iddiası gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Salgın boyunca hayatımızda büyük yer kaplayan maskeler hakkında yeni bir teoriyi daha ortaya çıktı. Instagram kullanıcıları tarafından paylaşılan videolardaki iddialara göre dünya üzerindeki tüm maskelerde nano robotlar bulunuyor. Maskeler sıcak su buharına maruz kaldığında bu nano robotlar maskenin dışına çıkarak aktif oluyor. İddiaya göre bu nano robotlar maskeleri taktığımızda vücudumuza girerek DNA’mızı bozuyor ve bizleri yavaş yavaş öldürüyor.

Maskelerde nano robotların olması mümkün mü? 

"Nano” olarak ifade ettiğimiz ölçü birimi, metrenin yaklaşık milyarda birine denk gelmektedir. Nano boyutlardaki herhangi bir şeyi bir akıllı telefon kamerası ile görüntülemek mümkün değildir. Günümüz teknolojisi, bu boyutlarda robotlar geliştirilmesine izin vermiyor. Böylesine yüksek teknoloji robotlar üretmek mümkün olsa bile maskelere çok sayıda robot entegre edebilmenin getireceği maddi yük çok yüksek olacaktır. 

Peki, videoda görülen bu siyah noktalar tam olarak nedir?

Videoda maskenin üzerinde bulunan ve hareket eden siyah görüntü asalak solucanlar olarak da bilinen bir mikroskobik canlı. Son derece küçük ve çoğunlukla hareketsiz oldukları için göremediğimiz, görsek de ne olduğunu anlayamadığımız bu canlılar normal şartlarda kıyafetlerimizde ve hatta vücudumuzun içinde dahi bulunuyor.