MasterChef'in yıldızı Survivor'da yarışacak

MasterChef Türkiye yarışmasının yıldızı Survivor 2021 yarışmasında Dominik'te olacak. MasterChef Türkiye yarışmasında gösterdiği başarının ardından Acun Ilıcalı tarafından Survivor 2021'e davet edilen o ismi açıklıyoruz...

MasterChef'in yıldızı Survivor'da yarışacak

MasterChef Türkiye yarışması büyük bölümü sokağa çıkma kısıtlamasıyla geçen 2020'de seyirciyi adeta ekrana kilitledi. Yarışmanın finali yaklaşırken, Survivor 2021'in kadrosunda yer alacak isimler de belli olmaya başladı.

tv8'in sahibi olan Acun Ilıcalı, daha önce de MasterChef Türkiye'ye katılan yarışmacılardan bazılarını Survivor kadrosuna dahil etmişti. Yasin Obuz, Survivor 2020'de büyük başarı gösterince daha farklı bir yol çizmişti.

Bu yıl da MasterChef'e katılan ve başarılı olan yarışmacılar arasından bazı isimleri seçen Acun Ilıcalı, Survivor 2021'in kadrosuna MasterChef Türkiye'den bir ismi dahil etti. Henüz iddia aşamasındaki bu bilgiye göre MasterChef Türkiye 2020'yi 3. olarak tamamlayan Emir Elidemir Survivor 2021 kadrosuna dahil edildi.

Aşçılık yanında spor düşkünü olan Emir Elidemir'in geçmiş dönemdeki Instagram videolarının Acun Ilıcalı'nın bu kararı almasında etkili olduğu öne sürüldü. Spor tutkunu olan Emir'in güçlü fiziğiyle Survivor 2021'de Dominik'te olması bekleniyor.

Özellikle üst kas gelişimi hayli iyi olan Emir Elidemir, yarışmada milyonların gönlünü kazanmayı başarmıştı. Efendi ve sakin kişiliğiyle bilinen Emir Elidemir, bir aksilik olmadığı takdirde Survivor 2021 kadrosunda yer alacak.

MasterChef Emir Elidemir kimdir?

MasterChef Türkiye 2020 3. Emir Elidemir, 31 Ağustos 1994'te doğdu. Emir Elidemir 26 yaşındadır. Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Özyeğin Üniversitesi Gastronomi bölümüne giriş yaptı. Lisans eğitimi boyunca Fransa, Hollanda ve Amerika'da staj yapan Elidemir, Lyon şehrinde Les Trois Domes (1 michelin) , Amsterdam şehrinde Moshik (2 michelin) , Pensacola şehrinde Type olmak üzere toplam üçer ay olmak suretiyle üç farklı staj yaparak kariyer geçmişine farklı tecrübeler kazandırmıştır.

MasterChef'in yıldızı Survivor'da yarışacak - Resim : 3
Emir Elidemir, MasterChef Türkiye 2020 yarışmasında 3. oldu.

2018'de üniversiteden mezun olduktan sonra New York'ta, Benno Restarant'ta (1 michelin) 1 sene boyunca Chef de Partie pozisyonunda çalışıp Türkiye'ye geri dönen Emir Elidemir, İstanbuldaki 2.5 aylık Nicole Restaurant deneyiminden sonra 1 ay kadar Cunda Otel'in mutfak şefliğini üstlenmiştir. Ağustos ayında Masterchef'e katılabilmek için görevinden istifa eden Emir Elidemir, yeni sezonun ana kadrosunda yer almaya hak kazanan 16 yarışmacıdan biri olmuştur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emir Elidemir (@emirelidemir)

Florida'da, Amsterdam'da stajlar yapan Emir Elidemir, bu stajlardan birisini 2 Michelin yıldızlı restoranda gerçekleştirmiştir. Emir Elidemir son olarak New York’ta çalışmıştır.

MasterChef Emir Elidemir'in babası Hasan Elidemir kimdir?

MasterChef Türkiye Emir Elidemir'in babası İzmirspor'un eski futbolcularından, spor yazarı ve diş hekimi Hasan Elidemir'dir. Hasan Elidemir, 60 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir tedavi gören Elidemir'in özel bir hastanede yoğun bakıma alındıktan sonra buradaki tüm müdahalelere rağmen kalbinin durduğu öğrenildi.

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde 1959 yılında doğan ve 1970'te İzmirspor altyapısında futbola başlayarak genç milli olan Elidemir, 14 yıl bu kulüpte forma giydikten sonra Antalyaspor'da da oynadı. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olarak uzun yıllar Eşrefpaşa Hastanesi ve kendi muayenehanesinde doktorluk yapan Elidemir, köşe yazarlığı ve Altay'da sportif direktörlük görevinde bulundu. Yeni Asır'da spor yazarlığı da yapan Elidemir, Yeni Buca Mezarlığı'nda toprağa verildi.