Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli?

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Son beş kişinin kaldığı programda konuklar gelmeye devam ediyor. Tv8 ekranlarında kaldığı yerden devam eden Masterchef yarışmasının konuğu Ahmet Dede oldu. Peki, Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli?

Masterchef'in 149. bölümünde şef Ahmet Dede konuk oldu. Herkes Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? gibi aramalar yapmaya başladı. Masterchef Türkiye'de finale doğru giden 5 isim ilk önlüğü alabilmek için kıyasıya mücadele ederken programın konukları da yarışmaya renk katıyor. Peki, Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? Herkes merak ediyor. Programın 4 Aralık tarihli bölümüne konuk olarak katılan Ahmet Dede kimdir? İşte biyografisi...

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Ahmet Dede kimdir?

Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başlayan Ahmet Dede, 3 erkek çocuğun en küçüğüdür. Şef Ahmet Dede, küçük yaşlarda, annesi ile yemekler yapmaya başladı. Ailesiyle Kuşadası'nda yaşayan Ahmet Dede, bu işi profesyonel olarak yapmaya 25 yaşında karar verdi ve İrlanda’ya da 24 yaşında 2009 Mart ayında eşi sayesinde gitti. 

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Sonrasında 8 haftalık bir aşçılık okuluna gitti. Hocaları üniversite eğitimi almasını tavsiye etti ve Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne kaydoldu. Ardından staj yaptı. Bu süreçte restoranlarda gönüllü çalıştı.

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna gitti ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalıştı. Daha sonra 2 yıldızlı bir restoranda 1 yıl çalıştı. 2 yıl Amsterdam'da kaldı ve orada da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı. Daha sonra tekrar Dublin'e geri dönerek Green House'da çalışmaya başladı. Norveç'te kaldığı 3 ayda sadece Norveç'te yetişen malzemelerle işleyen bir restoran'da çalıştı. Ardından tekrar Dublin'e geri geldi. 2017'de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore'daki bir restoranda çalıştı. 2018 de ilk Michelin yıldızını aldı ve kendi restoranını kurma fikri için adımları attı.

Masterchef'in konuğu şef Ahmet Dede kimdir? Masterchef 149. bölüm konuğu Ahmet Dede kaç yaşında, nereli? - Resim : 4

Deniz ürünleri ile çalışmayı sevdiğini belirten Dede, evli değildir. Michelin Guide, 2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin yıldızlarını dağıttı ve ödülün birini de Ahmet Dede kazandı.