Otomobil alacakların dikkatine! Yeni zam kapıda

Otomobilde matrah düzenlemesinin fiyatlara yansıma süresi için sektör temsilcileri uyardı. Yeni zam haberleri de gelmeye başladı. Markalar gelecek kampanyalarını güncelleyecek. İşte detaylar...

Otomobil alacakların dikkatine! Yeni zam kapıda

Enflasyon oranlarının altında kalması ile eleştirilen otomobil de matrah düzenlemesinde indirim beklentisi suya düştü. Markaların Aralık ayında fiyatlarda güncellemeye gitmesi bekleniyor. Bu da fiyatlarda yüzde 5 ila 10 zam anlamına geliyor.

Matrah artışı öncesi, markaların yüzde 80 ÖTV diliminin altında sadece 2-3 model kalmıştı. Sektör temsilcileri, yeni yılda gelecek zamlarla yeniden alt vergi diliminde araç kalmayacağını kaydetti. İşte son tablo...

İlk haber Hyundai'den geldi. Edinilen bilgiye göre şirket, 1 Aralık’ta yüzde 7'nin üzerinde zam yapmayı planlıyor. Bu da i10’un yüzde 45 ÖTV diliminde ancak 1 hafta kalması anlamına geliyor. i20’nin de bir üst vergi dilimine çıkacağı öngörülüyor.

Fiat Egea, Renault Clio gibi çok satan modeller için de benzer durum yaşanması bekleniyor.

Geçen hafta yapılan düzenlemeyle yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 120 bin liradan 184 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 150 bin liradan 220 bin liraya, yüzde 60 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 175 bin liradan 250 bin liraya, yüzde 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı.