Maymun çiçeğinin ardından yeni salgın korku saldı! Domates gribi nedir, belirtileri nelerdir?

Koronavirüs ile maymun çiçeği salgının ardından gündeme bir başka salgın alarmı geldi. Bulaşıcılığı yüksek bu virüs vatandaşları korkuttu. Hindistan’dan peş peşe gelen yeni vaka açıklamaları sonrasında domates gribi merak konusu oldu. Domates gribi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, bulaşıcılığı yüksek olan domates virüsü hakkında tüm merak edilenler...

Maymun çiçeğinin ardından yeni salgın korku saldı! Domates gribi nedir, belirtileri nelerdir?

Hindistan'da ortaya çıkan ve deride beliren ağrılı kırmızı kabarcıklarla ciltte tahrişlere neden olan yeni bir virüs ortaya çıktı. Deride bıraktığı kırmızı kabarcıklardan dolayı domates gribi olarak adlandırılan yeni virüs, şimdiye kadar beş yaşın altındaki onlarca çocuğu etkiledi.

Dünyaca koronavirüs ve maymun çiçeği virüsüyle savaşırken şimdi de korku salan bir hastalık daha ortaya çıktı. Hindistan'da ortaya çıkan bu virüsün çocuklar arasında kolayca yayıldığı biliniyor. 

Maymun çiçeğinin ardından yeni salgın korku saldı! Domates gribi nedir, belirtileri nelerdir? - Resim : 1Domates gribi nedir?

Hindistan Keral eyaleti Kollam bölgesi ve Anchal, Aryankavu ve Neduvathur bölgelerinde görülen bu virüs vatandaşları korkuttu. Bulaşıcılığı son derece yüksek olan bu gribin şimdiden önemleri alınmaya başlandı.

Hindistan'da 1 ila 5 yaş aralığındaki çocuklarda hızlıca yayıldığı görülen domates gribi, ciltte kırmızı kabarcıklara sebep oluyor. Bu kabarcıkların en kötü özelliği ise ağrılı olması. Görüntüsü sebebiyle domates gribi adını alan bu virüs, büyük korku saldı.

Maymun çiçeğinin ardından yeni salgın korku saldı! Domates gribi nedir, belirtileri nelerdir? - Resim : 2Domates gribi belirtileri nelerdir?

Ciltte büyük kızarık kabarcıklara yol açan bu virüsün en büyük belirtisi görüntüsü. Vücutta çıkan bu kabarcıkların haricinde; yüksek ateş, halsizlik, vücutta oluşan ağrılar ve şiddetli eklem ağrıları bu salgının en büyük belirtileridir. 

Ölümcül olmadığı belirtilen Domates gribinin herhangi bir tedavi yöntemi şimdilik yok. Uzmanların önerisi ise bu virüse karşı savaşmak için bolca istirahat edilmesi ve bol sıvı kullanılması gerektiğini belirtti.