McDonald's pazardan çekiliyor! McDonald's neden pazardan çekiliyor?

Bir günde 69 milyon müşteriye hizmet veren, dünyanın en büyük fast-food restoran şirketi McDonald's Rusya pazarından çekilme kararı aldı. McDonald's neden Rusya pazarından çekiliyor? McDonalds, 30 yıllık faaliyetin ardından Rusya'dan ayrılacağını ve restoranlarını satmaya başladığını duyurdu.

McDonald's pazardan çekiliyor! McDonald's neden pazardan çekiliyor?

Dünyanın en büyük fast-food şirketi McDonald's büyük bir açıklama yaptı. İlk McDonald's restoranı, 1940 yılında Richard ve Maurice McDonald tarafından ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrinde açıldı. Sovyetler Birliği'nin yıkılışından sonra Rusya'da açılan ilk fast-food restoranı McDonald's, açıldığı ilk dönemlerde önünde kurukların olmasına sebep olmuştu. 

McDonald's pazardan çekiliyor! McDonald's neden pazardan çekiliyor? - Resim : 1

McDonal's da pazardan çekildi!

McDonald's bugün, 119'dan fazla ülkede 34.000'den fazla restoranla halka hizmet veriyor. ABD merkezli fast food zinciri, büyük bir karar aldı.McDonald's Rusya pazarından çekiliyor! Rusya ve Ukrayna savaşının ardından birçok yabancı şirket Rusya pazarından çekilme kararı aldı. Bu karara Amerikan fast-food şirketi McDonald's da katıldı. 

McDonalds, geçtiğimiz aylarda Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya bulunan 850 restoranını geçici olarak kapattığını açıklamıştı. McDonalds, Rusya'da bulunan restoranlarının tamamını yerel bir alıcıya satacağını, tesislerin bundan sonra McDonalds ismini, logosunu ve menüsünü kullanmaması için çalışmalara başlayacağını belirtti.

McDonald's, "Ukrayna'daki savaşın neden olduğu insani kriz ve öngörülemeyen çalışma ortamı, McDonald's'ı Rusya'da işletmenin artık savunulabilir olmadığı ve McDonald's değerleriyle uyuşmadığı  sonucuna varmasına neden oldu." dedi. Şirketin önceliğinin, ülkedeki çalışanlara başka işletmelerde iş garantisi verdi.