McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı!

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı geldi. Lando Norris mi ve Daniel Ricciardo'dan biri takımdan ayrılacak.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı!

Genç pilot Oscar Piastri,  Formula 1'de koltuk buluyor. 

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 1

Geçtiğimiz günlerde Formula 1'de kriz yaratan Alpine'in Piastri açıklamasından sonra genç pilotun haberi yalanlaması F1'de başka takımda yarışacağı iddialarını beraberinde getirdi.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 2

RacingNews365'in haberine göre Oscar Piastri 2023 sezonunda McLaren'in yedek pilotu olacak 2024 sezonunda ise Daniel Ricciardo'nun yerine McLaren'de yarışacak.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 3

Oscar Piastri kimdir?

6 Nisan 2001 doğumlu genç yarış pilotu Oscar Piastri, daha önce BWT Alpine F1 Takımının sürücü akademisinde bulunmuş ve sonrasında araç testleri için Yedek Sürücü olarak görev yapan Avustralyalı bir yarış pilotudur.  Piastri ayrıca McLaren F1 Takımı için yedek sürücü olarak görev yapıyor. Sezon boyunca dünyanın çeşitli pistlerinde F1 araçlarını test ediyor.

Piastri, Ocak 2020'de Renault Sport Academy'ye katıldı. 2020'de FIA ​​Formula 3 Şampiyonası'nı kazandıktan sonra, Piastri, çabalarından dolayı Renault F1 Takımı tarafından 31 Ekim 2020'de Bahreyn'de Renault Sport Academy pilotları Christian ile birlikte Bahreyn'de bir genç sürücü testiyle ödüllendirildi. Lundgaard ve Guanyu Zhou. 2021 sezonunda Piastri kendini Zhou, Lundgaard, Victor Martins ve Caio Collet ile birlikte yeniden markalaşan Alpine Akademisi'nin bir parçası olarak buldu.

Piastri'nin başarıları

- 2019'de Formula Renault Eurocup'ı kazandı.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 4- 2020'de FIA ​​Formula 3 Şampiyonasını kazandı.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 52021'de Prema Racing ile Sürücüler Formula 2 Şampiyonasını kazandı.

McLaren F1 takımında koltuk değişimi zamanı! - Resim : 6