Medya profesyonelleri, Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya geldi!

Medya Akademisi Derneği (MAKDER) ve Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Dijital Çağda Gazetecilik ve Sürdürülebilirlik” temalı Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya gelen farklı kurumlardan profesyonel gazeteciler deneyimlerini paylaştı.

Medya profesyonelleri, Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya geldi!

Medya Akademisi Derneği (MAKDER) ve Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen Gazetecilik ve Medya Çalıştayında gazeteciliğin güncel sorunları ve sürdürülebilirlik masaya yatırıldı. Medya profesyonelleri sundukları bilgilerle çalıştaya katkı sundu. “Dijital Çağda Gazetecilik ve Sürdürülebilirlik” temalı Gazetecilik ve Medya Çalıştayı Arel Üniversitesi'nde Dr. İrem Yeniceler Kortak moderatörlüğünde gerçekleştirildi. İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez’in açılış konuşması ile başlayan çalıştay, gazeteciliğin yapısını tartışmaya yönelik belirlenen 6 alt tema kapsamında ele alındı ve alanında uzman sektör profesyonelleri deneyimleri ile gazeteciliğe ışık tuttu.

Medya profesyonelleri, Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya geldi! - Resim : 1

Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Duygu Dumanlı Kürkçü, çalıştayın önemine işaret etti. Daha sonra medya profesyonelleri birer sunum yaptı. Dijital Çağda Gazetecilikte Yaşanan Problemler başlığıyla MAKDER Başkanı Selçuk Taşdemir, güncel sorunlara değindi. TV100 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Haber Editörü Müge Yücetürk Dijital Çağda Televizyon Gazeteciliği, T24 Editörü Çiğdem Akbayrak ve TGRT Haber Editörü Yusuf Ö. Bülbül Dijital Çağda Gazetecilik İş Süreçlerinden bahsetti. Sözcü Gazetesi Spor Editörü Ümit Genç Dijital Çağda Spor Gazeteciliği, Milat Gazetesi Ekonomi Müdürü Fırat İpek Dijital Çağda Ekonomi Gazeteciliği, İletişim Uzmanı Zuhal Sönmezer ise Dijital Gazeteciliğin Geleceği hakkında sunum yaptı.

Medya profesyonelleri, Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya geldi! - Resim : 2

MAKDER BAŞKANI TAŞDEMİR: MESLEK ADINA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY

MAKDER Başkanı Selçuk Taşdemir, alanında uzman olan gazetecilerin sunumları ve Arel Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin yoğun katılımı ile Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'na önemli katkı sunduklarını belirtti.  Taşdemir, “Başta bizleri çalıştayda açılış konuşmaları ile yalnız bırakmayan Arel Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ercan Gegez hocama İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ayhan Biber hocama Gazetecilik Bölüm Başkanı Duygu Dumanlı Kürkçü hocama, moderatörümüz Dr. İrem Yeniceler Kortak hocama ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

Medya profesyonelleri, Gazetecilik ve Medya Çalıştayı'nda bir araya geldi! - Resim : 3

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Çalıştaya gazetecilik bölümü öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler, katılımcıların konuşmalarının ardından soru sormayı ihmal etmedi. Programın sonunda Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Duygu Dumanlı Kürkçü, katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi sundu.