27 derecede sıcaklıkta dolu fırtınası

Meksika'nın Guadalajara kentinin bazı bölgelerinde 27 derece sıcaklıkta yağan dolu fırtınası hayatı felç etti. Fırtınadan geriye buz dolu yollar kaldı.

Doğa ananın çıldırdığının fotoğrafı Meksika'nın Guadalajara kentinde çekildi. Mevsim normallerinde bir sıcaklık yaşayan kentte termometreler 27-28 dereceyi gösterirken bir anda dolu fırtınası başladı. Bazı bölgelere elme büyüklüğünde dolunun düştüğü kent bir anda devasa bir buz yığınının altında kaldı.

27 derecede sıcaklıkta dolu fırtınası - Resim : 1Yetkililer, ani fırtınanın sebebini açıklayamadıklarını ifade ederken, Eyalet valisi Enrique Alfaro, "Guadalajara'da böyle sahneleri daha önce hiç görmedim. Şimdi kendimize iklim değişikliğinin gerçek olup olmadığını soruyoruz. Bu tür şeyler daha önce görülmemiş doğa fenomenleri" dedi.

Evler buz altında kaldı

Şehir dışında bulunan evler buz ve kar kütleleri altında kalırken, insanlar evlerinden çıkamadı. Yaklaşık 200 ev dolu yağışı nedeniyle hasar görürken, 50 kurtarma aracı çalışmalara katıldı. Devlet Sivil Koruma Dairesi, yaşanan doğa fenomeninde herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.