Ünlü sanatçıdan İranlı kadınlara destek! Sahnede saçlarını kesti

İran'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesi ile öldürülen Mahsa Amin hem İran'da hem de dünyanın farklı ülkelerinde protestolar sürüyor. Kadınlar İran rejimini protesto için saçlarını kesiyor. İranlı kadınlara bir destek de ünlü sanatçı Melek Mosso'dan geldi.

Ünlü sanatçıdan İranlı kadınlara destek! Sahnede saçlarını kesti

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini'nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

Amini'nin 16 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından "ahlak polisi" ve "zorunlu başörtüsü" uygulamasına karşı başlayan protestolar devam ediyor. İran devlet televizyonunda yer alan habere göre ülke genelindeki protestolarda aralarında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyelerinin de bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.Ünlü sanatçıdan İranlı kadınlara destek! Sahnede saçlarını kesti - Resim : 1

Sahnede saçlarını kesti 

İran'da kadınların direnişi sürerken dünyanın dört bir yanından İranlı kadınlara destek geliyor. 

İran'da Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolara bir destek de ünlü şarkıcı Melek Mosso'dan geldi. "Bu gece tüm kadınlar adına söylüyorum şarkılarımı" diyen Mosso, İranlı kadınlara destek olmak adına sahnede saçlarını kesti.