Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk tv100’ün konuğu oldu! “Robin Hood belediyeciliği yapacağım”

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk tv100'ün konuğu oldu ve Ataşehir’deki vaatlerini anlattı. Öztürk, kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm yapacaklarını ifade etti.

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk'ün açıklamaları şöyle;

Memleket Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk tv100'ün konuğu oldu ve Ataşehir’de vaatlerini anlattı. Öztürk kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm yapacaklarını ifade etti.

“CHP’DEKİ GAYRİ AHLAKİ TUTUMLARDAN SONRA KOPUŞ YAŞADIM”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yaptım. Türkiye’de son 22 yıldır bu Amerikan modeli, iki kutuplu siyasetin hiçbir getirisi olmadığına bir alternatifin gelişmediğinden ötürü toplumun artık kendi sorunlarına bir çıkış bulamadığını gördüm ve bunu hissettim. CHP içerisinde kurucu değerlere karşı yaşadığımız siyasal dezenformasyon karşısında ve son yaşanan gayri ahlaki tutumlar içerisindeki kurultaydan sonra bir kopuş yaşadım. En son Şeyh Said’in isminin Diyarbakır’da bir caddeye verilmesi hikayesinden sonra Diyarbakır’daki kayyım idaresi tarafından yeni seçilen genel başkanın “Ben Şeyh Said’e hain diyemem” demesinden sonra partide beni bağlayan bir şey kalmadı. Sayın İnce’de zaten beni davet etmişti. CHP’nin 1919’un o tam bağımsızlıkçı, cumhuriyetçi, aydınlanmacı değerlerini bugün Memleket Partisi‘nin temsil ettiğine cani gönülden inandığım içinde kendimi Memleket Partisi’nde aday olarak vitrine taşıyacak bir sürece örgütledim.

“DEPREMİ BIRAKIN YOĞUN KAR YAĞINDA YIKILACAK YAPILAR”

Ataşehir’in iki tane çok temel problemi var. Ataşehir zenginlerin yaşadığı bir yer zannediliyor. Fakat 4,5 mahallesi böyle. Ataşehir 17 mahalleden ibaret. 12,5 mahallenin 6’sı bırakın depremi yoğun bir kar yağışında kendi düşey ağırlığı ile yıkılacak kaçak yapılarla dolu. Planları bahane ettiler, mülkiyet problemlerini bahane etti yönetenler, hem genelde hem yerelde. 15 yıl 20 yıl 50 yıllık geçmişi olan binalar bunlar yönetim süreçleri içerisinde. Ataşehir’de bir kentsel dönüşüm furyası yaratmaya çalıştılar. Mesela Yeni Sahra Mahallesi’nde 3,5 yıldır bir tane proje başvurusu yapılmadı belediyeye. İnsanlar burada ölüme mahkûm.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ”

Biz bu kentsel dönüşüme karşıyız dedik. Yerinde dönüşüm yapacağız dedik. Sosyal konut üreteceğiz dedik. Bir halk kooperatifi kuracağız. Avrupa Kalkınma Bankası’ndan ucuz konut kredisi, temel ihtiyaç kredisi getireceğiz ve belediye kefaletinde burada nüfus ve bina yoğunluğunu arttırmadan 100 m2’ye 100 m2 yaparak bu kenti depreme karşı dayanaklı hale getireceğiz.

“ÇOCUKLARIN İHTİYACI OLAN BESİN DEĞERLERLERİNDE YEMEK DAĞITACAĞIZ”

İnsanlarımızın karnı tok, karbonhidrat değerleri ile açlık bastırılıyor fakat çocuklarımız besin açlığı çekiyor. Yumurta yiyemiyor, balık yiyemiyor, et yiyemiyor, süt içemiyor. En azından belediye olarak bir öğünde olsun bu çocuklarımıza besin ve protein gereklileri hesaplanmış sıcak yemek göndereceğiz okullara.  

“ROBIN HOOD BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIM”

Ben Türkiye’nin en hırsız belediye başkanı olacağım. Benden daha hırsız belediye başkanı olmayacak. Şimdi bir kent düşünün 500 metre kuş uçuşu öteye gidiyorsunuz bir asgari ücretli babanın bir aylık geliri kadar çocuğunun ayağına ayakkabı alan bir sosyoekonomik yapı. Aynı kentin içerisinde 500 metre kuş uçumu aşağıya geliyorsunuz o büyük binaların oradan küçük evlerin oraya geliyorsunuz çocuğuna okula giderken 10 lira simit parası veremeyen bir sosyoekonomik yapı. Robin Hood’da bir hırsızdı unutmayın. Robin Hood belediyeciliği yapacağım. Durumu olanla olmayan arasında bir gönül köprüsü kuracağım. Neyi çalacağım? Parayı pulu çalmayacağım. Vicdanları ayağı kaldıracağım. Ben insanlardan oy değil vicdan istiyorum. Çalacağım şey ne peki? Çocuğuna harçlık veremeyen babanın kalbini çalacağım. Çocuğu adına geleceğe güvenle bakamayan annenin ve geleceğe güvenle bakmak isteyen çocuğun kalbini çalacağım. Ben bu kentte çocuklara ve gençlere yatırım yapacağım.

“ÇÜRÜK BİNALAR YIKILACAK”

Ben 1999 depreminde Yalova’daydım. En yakın dostlarımızı, arkadaşlarımızı enkazların altından taşıdık. Cesetlerini çıkarttık. Belediye başkanlığı koltuğunda olup bu vebali üzerinde taşımak isteyen bir insan değilim. Öncelikli hedefim bütün çürük binalar yıkılacak. İmar rantçılarına değil, çıkarcılara değil, orada zenginlik hayalleri kuranlara hizmet etmeyeceğim. Benim öncelik görevim insanların canını ve malını korumaya hizmet etmektir. Ben bunu yapacağım.