"Memleketimden İnsan Manzaraları" fotoğraf yarışması düzenleniyor

Cumhuriyetin 100, Nazım Hikmet'in doğumunun 121 yılında şairin ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ eserinden hareketle fotoğraf yarışması düzenleniyor. Son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023.

"Memleketimden İnsan Manzaraları" fotoğraf yarışması düzenleniyor

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada, şairin kült eseri "Memleketimden İnsan Manzaraları", edebî zenginliği, güçlü imge repertuarı ve etkileyici portreleriyle bu kez günümüz sanatçılarının gözünden fotoğrafa yansıyacak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde düzenlenen Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması’nda katılımcılar, Nâzım Hikmet’in eserlerinin yarattığı moral değerleri, toplumsal ve siyasal etkiyi günümüz Türkiye’sinden hareketle görsel hikayelere dönüştürmeyi hedefleyecekler.

"Memleketimden İnsan Manzaraları" fotoğraf yarışması düzenleniyor - Resim : 1

SON BAŞVURU TARİHİ 21 MAYIS

Fotoğrafçılar yarışmaya, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Türkiye sınırları içinde çekilmiş beş fotoğraftan oluşan bir seri ve bu serideki görsel anlatıya eklenecek bir metin çalışmasıyla katılacaklar.

Yarışma, dijital, renkli veya siyah-beyaz fotoğraf gibi farklı formatların hepsini kapsayan tek kategoride düzenleniyor.

Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması’nın son başvuru tarihi 21 Mayıs 2023.

SEÇİCİ KURUL

Yarışmanın seçici kurulunda; Coşkun Aral, Laleper Aytek, Murat Germen, Özcan Yurdalan ve Zeynep Altıok Akatlı bulunuyor.

Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Seçici Kurul üyeleri ve TFSF Temsilcileri ile birinci dereceden yakınları dışında, Türkiye'de yerleşik amatör ve profesyonel 18 yaşından büyük tüm fotoğrafçıların katılımına açık ve ücretsizdir.

Yarışmaya başvuru formuna Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın resmi web sitesinden ulaşılabilir.