Memur maaş zammında flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek duyurdu. Bayramdan sonrasını işaret etti.

Memur emekli zammı temmuz 2023 son durum gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Konuyla ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. AK Parti İstanbul Teşkilatı bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaş zammıyla ilgili olarak bayram sonrasını işaret etti.

Memur maaş zammında flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçerek duyurdu. Bayramdan sonrasını işaret etti.

Asgari ücret temmuz zammının belirlenmesinin ardından memur emekli temmuz zammı 2023 için beklentiler arttı. Kamu kurumlarında farklı kategorilerde öğretmen, doktor, bekçi, zabıta, polis gibi görevlerde bulunanlar Temmuz ayı için bekleyişe geçerken, Bakan Işıkhan, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin hangi safhada olduğuyla ilgili, "Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile iş birliği halinde çalışıyoruz." demişti. Son olarak Temmuz’un ilk haftası açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile beraber memurların alacağı enflasyon farkı netlik kazanacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı bayramlaşma programında konuştu. Memur maaşları ile ilgili düzenleme mesajı veren Erdoğan "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Memur maaş zammında bu yıl enflasyon farkının yanı sıra refah payı eklemesi de yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının Temmuz ayında Meclis’ten geçeceğini ifade etti. Işıkhan açıklamasında en düşük memur maaşının net 22 bin olacağını bir kez daha hatırlattı.

Temmuz ayında hiçbir memurun maaşı 22 bin liranın altında kalmayacak. Bakan Işıkhan açıklamasının devamında hedeflerinin torba yasa ile paydaşları memnun edecek bir düzenleme olduğunu vurguladı.

Memur maaşları için Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 6 aylık enflasyon verileri belirleyici olacak. Son olarak Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayı enflasyonu toplam 15.26 oldu.