Memur maaş zammında karar her an açıklanabilir. Kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. İşte refah payı dahil 2023 Temmuz zammı

Türkiye'de milyonların beklediği memur ve memur emeklisi maaş zammında bugün sona gelindi. Açıklanan 6 aylık enflasyon oranıyla birlikte oluşturulan kanun teklifi meclise sunuldu.

Memur maaş zammında karar her an açıklanabilir. Kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. İşte refah payı dahil 2023 Temmuz zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın beraber yürüttüğü memur maaşı düzenlemesi tamamlandı. 6 aylık enflasyon rakamları ve seyyanen artış kesinleşti. Ek zam düzenlemeleri açıklandı ve yasa tasarısı Meclis'e Başkanlığına sunuldu.

6 AYLIK ENFLASYON ORANI KESİNLEŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,78, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,56 oldu.

KANUN TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU

Memur maaşlarına ilişkin düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. Teklifi saat 12.00'de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler Meclis Başkanlığı'na sundu.