Memur ve emekli maaş zammında son düzlük! Asgari ücret zammı dengeleri değiştirdi. İşte masada konuşulan rakamlar

Türkiye'de milyonların beklediği asgari ücret zammından sonra gözler memur ve emekli zamlarına çevrildi. Yapılacak artışta enflasyon kritik bir önem taşıyorken, kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik artışın baz alınması bekleniyor.

Memur ve emekli maaş zammında son düzlük! Asgari ücret zammı dengeleri değiştirdi. İşte masada konuşulan rakamlar

Asgari ücret zammı komisyonun üçüncü toplantısının ardından netleşti. Yeni asgari ücret yüzde 34 zamla 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret zammının ardından sıra memur ve emekli zammına gelirken, yüzde 40-45'lik bir artış yapılması bekleniyor.

ENFLASYON VERİSİ KRİTİK ÖNEME SAHİP

Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,81 artması bekleniyor. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 18,50 oluyor. Düzenlemede 2023'ün ilk 6 aylık enflasyonu baz alınacak ancak bu orana refah payı da eklenecek.

Memur ve emekli maaş zammında son düzlük! Asgari ücret zammı dengeleri değiştirdi. İşte masada konuşulan rakamlar - Resim : 1

KAMU İŞÇİSİ ZAMMI BAZ ALINACAK

Kamu işçisine geçtiğimiz günlerde yüzde 45 oranında zam yapılmıştı. Memurlar bu artışın kendilerine de yansıtılmasını talep etmişti. Memur ve memur emeklisinin zammında yüzde 45 oranın referans alınması beklenirken, oranın yüzde 40-45 olacağı kulislerde konuşulanlar arasında. Eğer memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.

Memur ve emekli maaş zammında son düzlük! Asgari ücret zammı dengeleri değiştirdi. İşte masada konuşulan rakamlar - Resim : 2

ERDOĞAN ALT SINIRI BELİRLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim döneminde en düşük memur maaşının yüzde 85'i aşan zamla 22 bin TL'ye yükseltileceğini vaat etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.