Memur ve emekli maaşında refah payı detayı! Nisan ayına kadar başvuranlar yaşadı

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 20 milyon asgari ücretli, emekli, memur, kamu işçisinin geliri bu ay yapılan zamlarla yükseldi. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken, SSK, Bağ-Kur, memur emeklisine yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı da yüzde 25 oldu. İşte detaylar...

Memur ve emekli maaşında refah payı detayı! Nisan ayına kadar başvuranlar yaşadı

Türkiye'de milyonlarca vatandaş EYT'den yararlanıp emekli oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da mart, nisan ayında başvuru yapıp bekleyenler temmuz zammı ve refah payı artışından yararlanacak.

FARK BU AY YATIRILACAK

Memur maaşlarına 8 bin 77 lira ilave artış getiren yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girecek. Zam 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdiği için memurlara 14 günlük fark da yatırılacak. Temmuz zammıyla oluşan fark bu ay içinde yatırılacak.

NİSAN AYINDA BAŞVURANLAR YAŞADI

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da Mart, Nisan'da başvuru yapıp bekleyen herkes temmuz zammı, refah payı artışından yararlanacak.

İlave ödeme adı altında yapılan seyyanen zam, diğer mevzuat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dâhil edilmeyecek. Bu ödeme memurların emekli ikramiyesinde veya işçilerin kıdem tazminatı tavanı hesabında dikkate alınmayacak.