Memur zammı tamam şimdi sıra emeklide! Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı merak ederken enflasyon detayı dikkat çekti

Milyonlarca memura yapılan zamdan sonra emekliye yapılacak zam oranı beklenmeye başladı. Vatandaşlar belli olmaya başlayan emekli zammının detaylarını araştırıyor. Emekli vatandaşlara yapılacak zamda enflasyon detayı dikkatlerden kaçmadı.

Memur zammı tamam şimdi sıra emeklide! Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı merak ederken enflasyon detayı dikkat çekti

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memuru ilgilendiren zammının ardından şimdide gözler milyonlarca SSK, Bağ-Kur emeklisinin aylıklarında yapılacak artışa çevrildi. Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla emekli aylıklarında 6 aylık enflasyon oranın üzerinde ilave zam için düzenleme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli aylıklarında ilave artışa ilişkin çalışma yürütüyor. Sabah'ın haberine göre emeklilere yapılacak ilave artışın Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın yılsonu tahminine göre enflasyon yüzde 62 olursa Temmuz-Aralık döneminde enflasyon yüzde 35.25 olacak. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre emekliler yüzde 35.25'lik artış alabilir.

SSK EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN 301 OLABİLİR

Emekliye zamda prim-aylık dengesizliği giderilecek, 7500 lira olan en düşük emekli aylığı yükseltilecek. Cepte olan enflasyon zammıyla birlikte 2008 öncesi SSK emeklisinin aylığı 10 bin 301 liraya çıkacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ YÜKSELTİLECEK

Emeklilere 1100 lira olan bayram ikramiyeleri de artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak.