Meral Akşener CHP’ye operasyon çekiyor ve CHP’lilerin alerjilerini kaşıyor

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiren  en önemli figürlerden biri olduğunu unutturmak için olmadık hamleler yapıyor.

Seçim bittiği günden bu yana iktidardaki AKP ve MHP’ye yönelik tek bir eleştiri cümlesi kuramayan Akşener’in hedefinde varsa yoksa CHP var…

Akşener’in bu tavrı, muhalif seçmene bıkkınlık veriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısına uyarak yeni komşusunun yanına taşınan Akşener, ‘’eski mahalle’’sindeki komşularını sürekli kötülüyor ve yeni mahallesindekilerin güvenini kazanmaya çalışıyor.

Ancak ne yaparsa yapsın olmuyor…

Doluya koysa almıyor, boşa koysa dolmuyor…

Akşener bunu gördükçe daha da hırçınlaşıyor…

Çünkü partisi tavadaki yağ gibi eriyor…

Bir siyasetçi için ne hazin bir durum…

GEÇMİŞİ KÖTÜLÜYOR

Akşener, eski komşusu CHP’ye ilişkin akıl almaz sözler edip adeta Millet İttifakı’ndaki geçmişini silmeye çalışırken acaba hepimizi saf mı zannediyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2018 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Adayı olarak Abdullah Gül’ü önerdiğini belirten Akşener, hiçbir zaman ispatlanamayacak olan bu iddiayı ortaya atarak CHP’lilerin alerjisini kaşımaya ve aklınca CHP seçmenini devşirmeye çalışıyor.

Akşener’in planına göre, “Vay beeee neler olmuş!” diyecek olan CHP seçmeni koşa koşa İYİ Parti’ye gidecek…

Gören de Akşener’i Abdullah Gül ismine karşı “şanlı bir direniş’’ sergilemiş sanacak…

Gören de Abdullah Gül ile Akşener’in arasında “uzlaşmaz çelişkiler’’ olduğunu düşünecek…

GÜL, AKŞENER VE ERDOĞAN

Bir kere; Abdullah Gül ve Meral Akşener 2001’de birlikte parti kurma çalışması yapmış, Akşener AK Parti’nin kuruluş sürecinde Gül’e bağlı olan bir araştırma merkezinde AK Parti için aylarca fikir üretmiştir.

Keza aynı süreçte Recep Tayyip Erdoğan’la da sıkı bir mesai içinde olmuştur.

Hatta öyle ki; Akşener AK Parti’nin ‘’Kurucu Üye’’leri listesine alınmış, Afyonkarahisar’da yapılacak olan kuruluş toplantısına gitmekten ise son anda vazgeçmiştir.

Dolayısıyla Gül ve Erdoğan’la zihin dünyası çok yakındır. O yüzden Bahçeli’nin çağrısı üzerine yeni mahallesine gitmiş ve eski mahallesini kötülemeye başlamıştır.

Akşener’in AK Parti’nin kurucu üyesi olmaktan vazgeçmesi de ayrı bir muammadır.

NEDEN VAZGEÇTİ?

İddiaya göre, dönemin kudretli medya patronlarından biri Akşener’e, “Kızım o partiye gitme… Onların geleceği yok’’ demiş. Akşener de bunun üzerine AK Parti kurucu üyesi olmaktan vazgeçmiştir.

Gazeteci Sinan Burhan ise bu iddiaya ek olarak şunu dile getirmiştir: “Akşener’i AK Parti’den sadece bir medya patronu değil, aynı zamanda askeri bürokrasi de vazgeçirdi. Yapılan telkinler sonucu AK Parti’ye gitmekten vazgeçti.”

Şimdi aynı Akşener sanki bunlar hiç yokmuş gibi; konuşulup konuşulmadığı belli olmayan bir ‘’Abdullah Gül’’ iddiası üzerinden CHP’ye operasyon çekmeye ve CHP’lilerin Gül’e yönelik alerjisini kaşımaya çalışıyor.

Akşener tarihi hep tek taraflı ve işine geldiği gibi anlatıyor…

Akşener, 2018’de Gül’ün ismine itiraz etiğini ballandıra ballandıra anlatırken, acaba tüm gerçekleri dile getiriyor mu?

CEVAP BEKLİYORUZ

Akşener’in Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığına “sıcak bakmaması’’nda acaba Gül’ün evinin yanına inen askeri helikopterin etkisi var mıdır?

Akşener’in Gül’ün adaylığına sıcak bakmamasında acaba kendisine gelen ‘’milliyetçi bir vekil’’in “Abdullah Gül’ün adaylığı ilan edilirse ben de İYİ Parti adına çıkar cumhurbaşkanı adayı olurum’’ sözleri etkili olmuş mudur?

Akşener kendince bir tarih oluşturmaya çalışıyor ama neyse ki hafızamız yerinde duruyor.

Ve tabii ki cevaplanması gereken sorular da…