Meral Akşener: Ekonomimiz ihtiyat akçesine muhtaç hale geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. Akşener "Ekonomimiz ihtiyat akçesine muhtaç hale geldi"

Akşener'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Hiçbir siyasi kazanç tek bir vatandaşımızın saçının telinden önemli değildir. Siyaset vatandaşlara hizmet içindir."

"Asgari ücretin altında emekli maaşı var. Asgari ücretin altında çalışan var. İktidar artık milletimizle alay ediyor. Damat bakan utanmadan tünelin ucunda ışığın göründüğünü söyledi. Berat harikalar diyarında! Hem dengelenmişiz hem de Hazine Merkez Bankası'ndan 40 milyar dolar istedi. Çarşıda pazarda vatandaşım her şeyi görüyor da sayın bakan siz neyi göremiyorsunuz? Dengelendi uçacağı kaçacağı söylenen ekonomimiz ihtiyat akçesine muhtaç hale geldi."

"YSK üzerinden aziz milletimizin iradesine darbe yapılmıştır."

"Yavuz Selim Demirağ'ı ziyaret ettim, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Biliyorsunuz saldırganlar serbest bırakıldı. Bir gazeteciyle sopalarla saldırması ve ifadelerinde trafik kavgası deyip olay basit bir vakaymış gibi serbest bırakılmaları kabul edilemez."

"Müdafaa-i hukuk ruhunu yaşatıyoruz, yaşatacağız. Bu defa milletin hukukunu ve iradesini gaspedenlere karşı. Çocuklarımızın rızkını alıp beş müteahhite yedirenlere karşı. " 

"Türkiye Venezuella da olmayacak Kuzey Kore de olmayacak."

"Tedaviye geçmeden önce teşhisi doğru koymak zorundayız. Gerekirse yine çıkarız ama meydan savaşlarının devri çoktan kapandı. Bunların yerini bilim ve teknoloji savaşları aldı. Farkına varmamız gereken biz büyük bir savaşın içindeyiz ancak vizyonsuz yönetimler yüzünden savaş meydanında silahsız bırakıldık."

"Söylemle milliyetçi olunmaz. Mustafa Kemal gibi eylemle milliyetçi olacaksınız."

"28 Şubat’ta Sayın Erdoğan Belediye Başkanlığından uzaklaştırıldı. Bugün aynısını 6 Mayıs'ta yaptılar. Bugün aynı hukuksuzluğa karşı Sayın İmamoğlu'nun yanında olacağız."

"Sandığın devrildiği ülkede siyasi ve ekonomik huzur olmaz. Şahsi hırsları için demokrasiyi ve millet iradesini hiçe sayıyorlar. Ekonomi bakanı damat ve kayın pederi 'krizi savuşturduk, patlıcan yemeseniz ölmezsiniz' diyorlar ama mesele açlık farkında değiller. 2019 yılı için açıklanan fitre bedeli 23 lira. Yani bir kişinin karnını doyurmak için gereken para 23 lira. 4 kişilik bir ailenin karnını doyurmak için 92 lira gerekiyor."