Meral Akşener grup toplantısında konuştu: İttifak siyasetini reddediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener grup toplantısında konuştu. Akşener burada yaptığı konuşmada, “İttifak siyasetini reddediyoruz. 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız” dedi.

Meral Akşener grup toplantısında konuştu: İttifak siyasetini reddediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. İttifak siyaseyetini reddettiklerini belirten Akşener "Önümüzdeki yerel seçimlerde, 81 ilde, kendi adaylarımızla, hür ve müstakil siyasetimizle, tek başımıza aziz milletimizin huzuruna çıkacağız" dedi. Öte yandan Akşener'in kürsüdeki konuşmasından önce oturduğu grup sırasında Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United galibiyeti nedeniyle sarı-kırmızılı çiçek yer aldı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

YEREL SEÇİM: “Milletten değil, pazarlıktan medet uman, ittifak siyasetini reddediyoruz. Biz, İYİ Parti olarak; milletimizin umudunu yeşertmek için, heyecanını canlandırmak için, güveninin tazelemek için, velhasıl o zincirleri kırıp, o cevheri, yeniden göğe yükseltmek için, yepyeni bir yol açıyoruz.

Kayıkçı kavgalarını, suni gündemleri değil, milletin gerçek gündemini konuşacağız. Nasıl ki, dün korkaklığın sessizliği, her yeri sarmışken, milletin sesini haykırdıysak; bugün de milletin sesini yine tek başımıza duyuracağız.

Nasıl ki 25 Ekim 2017’de çıktığımız, bu kutlu yolda tüm engelleri, iftiraları, baskıları, tek başımıza göğüslediysek bugünden sonra da, tek başımıza olacağız. Ve önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla, hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza, aziz milletimizin huzuruna çıkacağız.”

ANKARA’DAKİ SALDIRI: “Geçtiğimiz Pazar günü, hep birlikte, büyük bir endişeyle uyandık. Ankara’da, İçişleri Bakanlığı’nın önünde saldırı yaşandı. Şükürler olsun ki; saldırı amacına ulaşamadan, bertaraf edildi. Bu vesileyle uzunca bir süredir, alışılagelenin aksine, süreci ciddiyet ve şeffaflıkla yürüten İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya milletimiz adına teşekkür ediyorum. Gerek bu süreçte, gerekse de son dönemde Emniyet Teşkilatımızın, suç örgütlerine karşı yürütmüş olduğu başarılı operasyonlar Sayın Bakan’ın, kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor.