Meral Akşener o protokolün içeriğini biliyormuş!

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin tüm faturasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine yıkmaya ve kendisinin yol açtığı siyasi faciaların üzerini örtmeye çalıştı.

Bunda kısmen başarılı da oldu.

Akşener’in genel seçim sonrası içine girdiği tutum gerçek anlamıyla ibret vericidir!

Akşener’in masayı devirip Millet İttifakı’na yönelik güvensizliği körüklemesi, Kılıçdaroğlu’nun kesinlikle kazanabileceği bir seçimin kaybedilmesine yol açtı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bu tutumuyla AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir beş yıl daha hediye etti.

Bu sorumsuz tutumun faturasını ise ne yazık ki Kemal Kılıçdaroğlu ödedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener’in de destek verdiği ve körüklediği ‘’değişim’’ tartışmaları sonrası kurultayı kaybetti.

PROTOKOL TUZAĞI

Kılıçdaroğlu kurultaya giderken, parti içi muhalefetin ve Akşener’in en çok kullandığı argümanlardan biri ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yapılan protokoldü…

Ümit Özdağ’ın 2023 yılının temmuz ayında açıkladığı protokole göre, seçim kazanıldığı takdirde bazı bakanlıklar ve MİT’in yönetimi Zafer Partisi’nin uhdesinde kalacaktı.

Meral Akşener o protokolün içeriğini biliyormuş! - Resim : 1

SİYASİ DEPREM

Hatırlayacağınız üzere protokolün ortaya çıkması siyasette tam bir deprem etkisi yarattı. Millet İttifakı’nın tüm genel başkanları “Bizim haberimiz yoktu” diyerek işin içinden sıyrıldı. Oysa ki; hepsinin haberi vardı. Zira Akşener, 14 Mayıs ile 28 Mayıs arasındaki sürede TV kameralarına “İttifak görüşmeleri için sayın Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdik” demişti.

Aynı Akşener, Zafer Partisi ile yapılan protokol açığa çıkınca bu kez ağız değiştirdi ve “Bizim haberimiz yoktu” dedi. Partisinin tüm yetkili isimleri de aynı söylemi dile getirdi.

Oysa ki; bu da doğru değilmiş!

Akşener’in bu protokolün içeriğinden “bal gibi’’ haberi varmış…

İŞTE TARİHİ GERÇEKLER

Geride bıraktığımız günlerde İYİ PARTİ’den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker ile sohbet ederken laf lafı açtı ve konu partisinden istifa etmesine geldi.

Beker, “Ben aslında 14 Mayıs’tan sonra istifa edecektim. Henüz vekil rozetimi bile takmamıştım, yemin de etmemiştim. İstifamı Sayın Akşener engelledi” dedi.

 Meral Akşener o protokolün içeriğini biliyormuş! - Resim : 2Beker’in sözleri üzerine “Nasıl yani? Neden istifa  edecektiniz ki?” diye sorduğumda şu cevabı aldım:

“14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ile milletvekilliği seçimi yapıldı. Biz milletvekili seçildik. Kemal Bey ise ikinci tura kaldı. Kemal Bey o sırada Zafer Partisi ile bir protokol imzaladı. Ben o protokolün içeriğini öğrenince istifa etme kararı aldım. Çünkü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bize olmadık sözler söylemiş, partimizi FETÖ’cülükle suçlamıştı. Buna rağmen Kemal Bey’in yaptığı protokolün içeriğini öğrenince tepki göstermek için istifa kararı aldım.”

Beker, tarihi önemde olan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Protokole ilişkin maddeleri öğrenince basın toplantısı yapmak için karar aldım. Hatta Anadolu Ajansı günlük gündem maddelerinde benim basın toplantısı yapacağını abonelerine geçti. Ancak Meral Hanım hangi gerekçeyle istifa edeceğimi öğrenince beni aradı ve ‘Seçim bitene kadar istifa etmemeni rica ediyorum’ dedi. Bunun üzerine istifa etmedim.”

Beker’e “O halde Meral Hanım, Kemal Bey’in Ümit Özdağ ile yaptığı protokolün içeriğinden haberdardı… Kamuoyuna haberinin olmadığını söylüyordu…’’ dedim. Beker, “Evet biliyordu, benim istifamın gerekçesini bildiğine göre, protokolden ve içeriğinden habersiz olması mümkün mü?” cevabını verdi.

Ne demişler; “gerçeklerin mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır…”