Akşener: O tören devlet töreni değil, iktidar partisi ve ortağının şovuydu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs törenini eleştirdi. Akşener, "Katılmadığımız o tören devlet töreni değil, iktidar partisi ve ortağının şovuydu." dedi.

Akşener: O tören devlet töreni değil, iktidar partisi ve ortağının şovuydu

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener gündeme ilişkin konulara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener, "Janjanlı törenlerde boy göstermesini biliyorlar. Sonra 'ben doyurdum' diyip vatandaşı azarlıyorlar. Sen buranın ağası değilsin. Türk milleti de senin maraban değil. Bunu aklına yaz! Benim milletim senden önce daha toktu. Benim milletimi semirttiğin 5 mütteahhitle karıştırma." dedi.

İktidar partisi ve ortağının şovu

Samsun'daki 19 Mayıs törenlerine katılmadıklarını hatırlatan Akşener,  Genel İdare Kurulu toplantılarını Samsun'da yaptıklarını dile getirerek, toplantı sonrasında da 19 Mayıs bildirgelerini ilan ettiklerini hatırlattı. Meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz milletimiz için bu bildirgedeki tespit ve çağrıları yaparken, iktidar ve ortağı eliyle fısıltı gazetesinde yayınlar başladı. Dediler ki Meral Akşener 19 Mayıs'ta Samsun'da düzenlenen devlet törenine katılmadı. Bu karar üzerinden bin türlü dedikoduya başladılar. Evet, katılmadık. Katılmadığımız o tören, bir devlet töreni değil, iktidar partisi ve ortağının şovuydu. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini devlet binalarından sökenlerin o cumhuriyetin ilk adımındaki şovları tam bir riyadır. Zübeyde Hanım'ın peygamber efendimizin adını verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini hastanelerden, stadyumlardan, havalimanlarından, çiftliklerden silenlerin 23 Haziran'da ihtiyaç duydukları oylar yüzünden soluğu apar topar, yalap şalap Samsun'da almaları tam anlamıyla riyadır."

"Katılmadık, var mı diyeceğiniz?"

Meral Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

"6 Mayıs darbesiyle, YSK eliyle Türk Milletinin iradesini yok sayanın, Türk Milletinin varlığına kastetmiş bir teröriste özgürlükler verip 3 gün sonra da 'haydi gelin Samsun'a gidelim' diyenin her şeyden önce tutarlılığı yoktur, samimiyeti yoktur. Keşke Sayın Erdoğan, o törene Cumhurbaşkanı sıfatıyla katılsaydı. Ama bizi yanıltmadı. AK Parti Genel Başkanı kimliğiyle boy gösterdi. Evet, Samsun'daki o parti toplantısına katılmadık. Çünkü milli bir destanla ilgili şovu da riyayı da, siyasi kurnazlığı da reddediyoruz." dedi. 

Akşener, "Katılmadık, var mı diyeceğiniz?" diye seslendi.

"Millet iradesi hacklenmiştir"

YSK'nın seçimin tekrarıyla ilgili kararını eleştiren Akşener şunları söyledi: "Küçük hesaplarla, siyasi hesaplarla bir yerlere yamanmayacağız. Olacaksa böyle, bu şekilde olacak. Aziz milletim, iktidar ve küçük ortağı unutturmaya çalışsa da biz unutturmayacağız. 6 Mayıs'ta YSK üzerinden milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. 28 Şubat'ın kopyasıdır. Sayın Erdoğan, kendisine yapılanları millete yapmıştır. Millet iradesi hacklenmiştir."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Samsun'daki 19 Mayıs törenleri sırasında liderlerin verdiği fotoğrafa yönelik eleştirilerine AK Parti'den yanıt geldi.

AK Parti'den Akşener'e yanıt geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Tüm siyasiler asgari nezaket ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Bu fotoğraf, milletimizin uzun bir süredir görmek istediği, bir anlamda Türkiye İttifakı'nın fotoğrafıdır. Asıl kaybeden 19 Mayıs'a özel çekilen o fotoğrafta olanlar değil, yer almayanlar olacak." dedi.