Akşener'den Abdullah Gül ve Kılıçdaroğlu itirafı! “Seçim kazanılsın diye ben zehir içtim”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini belirterek "15 milletvekili için görüşmeye gittiğimde Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi. Abdullah Gül beyefendinin aday edilmemesinden sorumlu tutulan ben oldum." dedi. Altılı masadan kalkmasıyla ilgili "O seçim kazanılsın diye ben zehir içtim zehir. O akşam size bunları anlatsam yakıp yıkacaktınız. Sabır dedim" ifadelerine yer verdi.

Akşener'den Abdullah Gül ve Kılıçdaroğlu itirafı! “Seçim kazanılsın diye ben zehir içtim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısı'nda seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"KILIÇDAROĞLU, ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞINI BANA SÖYLEDİ"
"Bu kutuplaştırma siyasetinin önüne geçemedik. Çünkü 2017'de referanduma sunulan partili cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi ittifaklara mecbur bıraktı ve iki kutuplu bir dünya haline getirdi. 15 milletvekili için görüşmeye gittiğimde Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi. Abdullah Gül beyefendinin aday edilmemesinden sorumlu tutulan ben oldum. Laik hassasiyeti yüksek partililerin 'Bu hatun kişi Abdullah Gül'ü engelledi, Erdoğan'ı seçtirdi' dediğini gördüm.

"SEÇİM KAZANILSIN DİYE ZEHİR İÇTİM"
3 Mart akşamında Saadet Partisi'nde toplandık. İsim oylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes Kılıçdaroğlu dedi.En son bana söz verildi, ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş'ın önde olduğunu söyledim. Kılıçdaroğlu da döndü dedi ki Akşener uygun görmediğine göre biz beşimiz imzalayıp çıkalım. O seçim kazanılsın diye ben zehir içtim zehir. O akşam size bunları anlatsam yakıp yıkacaktınız. Sabır dedim

"15 MİLLETVEKİLİ'NİN ÖDEMESİ VARDIYSA İSTANBUL VE ANKARA'YI HEDİYE EDEREK KENDİLERİNE ÖDEDİK"
Pek çok CHP’li siyasetçi arkadaşımız televizyonlarda 15 millletvekili mevzuunu söylüyorlar. Bunun bir ödemesi vardıysa İstanbul ve Ankara’yı hediye ederek kendilerine ödedik, hâlâ alacaklıyız