Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' tepkisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, MHP Lideri Bahçeli'yi "Öcalan" açıklaması nedeniyle sert şekilde eleştirdi.

Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' tepkisi!

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 11.00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu,  İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile görüştü. 

Görüşme 1,5 saat sürdü. İkili İstanbul seçimiyle ilgili görüştü. Kılıçdaroğlu ve Akşener ittifaklarının devam edeceğini belirtti.

Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın ret kararını değerlendirerek "Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı! Hangi gerekçeye göre. Son günlerde yaşadığımız gazeteci ve siyasilere yönelki şiddeti görüştük. Son olarak ölümle karşı karşıya kalan gazeteci arkadaşımız Demirağ da gündeme geldi. Acil şifalar diliyoruz" dedi.

Meral Akşener ise “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür ediyorum. Malum İstanbul’da bir seçim yenilenmesi var bu konuda kendileri ile görüştü. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu dün desteklemiştik bugün de elimizdeki tüm imkanlarla destekleyeceğiz. Ben Cumhur İttifakı’nın büyük bir küçük ortağı ile buradan da seslenmek istiyorum. Hadi milleti ikiye böldünüz de kendiniz bari ara sıra bir araya gelin de hatlar karışmasın." diye konuştu.

'Öcalan' tepkisi 

Bahçeli’nin Öcalan açıklamasına ilişkin bir soruya Akşener, “Çok ilginç bir savrulma içinde. Dün bebek katili dediği bugün Öcalan oldu. Sanırım yakında tırnak içinde ‘Sayın Öcalan’ diyecekler” Bu savrulmanın MHP’ye oy veren her seçmen açısından değerlendirileceğine inanıyorum. Biz durduğumuz yerdeyiz. Bize “PKK’lı” dediler. Sayın Kılıçdaroğlu’na, Temel Bey’e bana. Bugün Kandille kim ahbap görünüyor. Yeni bir açılımın gündeme geldiğini bizzat Sayın Bahçeli’nin diliyle ortaya konduğunu görüyoruz.” şeklinde yanıtladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun eşlik etti. 

Bahçeli ne demişti?

Önceki gün gazetecilerle biraraya geldiği iftar programında soruları yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin karar çıkacağı gün, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 2 Mayıs'ta İmralı'da avukatlarıyla görüştüğünün ortaya çıkmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları söylemişti:

"HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman, HDP'nin oylarının hepsini Cumhur İttifakı'na kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği şekliyle, çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil'den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek, farklı noktalara getirerek hele hele PKK, onun YPG'siyle, onun HDP'siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme, yattaki görüşmeler olmalıdır."